Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
A hét szakácsa: Veres Mari
A hét szakácsa: Veres Mari
E heti szakácsunk Veres Mari, azaz Mari nagyi, akivel április 26-án, 15-16 óráig találkozhattok is a Könyvfesztiválon, ahol Nagyszülők és unokák című könyvét dedikálja.
A jó pizza titka
A jó pizza titka
A pizza jó. A jó pizza még jobb. Szinte gyerekjáték elkészíteni, még gyerekekkel is. Mi meg is tettük. És figyeljetek, eláruljuk a jó pizza titkát!
Puncs, bólé, krampampuli
Puncs, bólé, krampampuli
Parampampoli, carampampoli, krambambuli, vagyis krampampuli. Nem nyelvtörőjáték, hanem szilveszterek kedvelt – kissé elfeledett –, látványosan elkészíthető itala.
Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Pudingos, kókuszos és portugál
Pudingos, kókuszos és portugál
Sokan akár Lisszabonig elzarándokolnak a híres portugál sütemény, a pastéis de Belém (vagy nata) miatt - én még ennél is távolabb kaptam belőle kóstolót.
Havonta hatszáz töltött káposzta
Havonta hatszáz töltött káposzta
A családunk egyik kedvence a töltött káposzta. Mindig nagy fazéknyi készül belőle, de persze nem havonta hatszáz, mint az történt Kanadában. Elmesélem.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
Öt deka kanadai élesztő
Öt deka kanadai élesztő
Belátom, az úti élménybeszámolóknak nem tipikus témája az élesztő. Unokáimban azonban értő hallgatókra találtam, mert velem együtt ők is nagy élesztődézsmálók.
Rákóczi-túrós bécsi módra
Rákóczi-túrós bécsi módra
Születésnapi meglepetésebédre szövetkeztünk az unokámmal, desszertnek pedig az ünnepelt kedvencét, a Rákóczi-túróst választottuk. Csakhogy...
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Játssz az ízekkel, kezdd smoothie-val!
Játssz az ízekkel, kezdd smoothie-val!
Nálunk épp tart a smoothie-őrület. Unokám boszorkánykonyhájából különféle ízű és színű variánsok kerülnek ki – a fellelhető gyümölcsök és zöldségek függvényében.
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nagyi, az nem lehet, hogy te nem csinálsz lekvárt! – egy ilyen mondat után mi mást lehet tenni, mint teleszedni a kosarat barackkal, és nekilátni a befőzésnek.
Szendvicstorta a Rák jegyében
Szendvicstorta a Rák jegyében
A tengerparti nyaralás jótékony utóhatásaként jó ideig megmarad unokáim vonzódása a halas ételek iránt. Na, ezt kihasználva készítettem el a szendvicstortát.
Egy tipp és egy történet a habkifliről
Egy tipp és egy történet a habkifliről
Készíts habkiflit! Ez az egyik legjobb dolog, ami a maradék tojásfehérjével és a darált dióval történhet – akkor, ha amúgy is szereted a habcsókot!