Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

100 éves linzer

100 éves linzer
100 éves linzer
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dédnagymamám, aki az 1800-as évek végén született, készítette ezt a receptet, melyet már az ükunokája általam megtanult. Szeretném továbbadni ezt a csodálatos receptet másoknak is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és a margarint elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot, majd a két egész tojást.
  3. A citromlét is hozzáadjuk, de óvatosan bánjunk vele. Az egy dl körülbelüli adag. A tészta ragadós lesz, ezért két órát a hűtőben kell pihentetni. (Ha sietünk, fél óra is elég, de akkor a nyújtásnál több lisztet felvesz.) A pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd linzerszaggatóval formákat készítünk.
  4. Sütőben 8-10 perc alatt kisütjük, majd lekvárral megtöltjük. Egy nap állás után puhul meg teljesen, ha addig nem fogy el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 137
össznézettség: 83 931
elküldve: 10
receptkönyvben: 144
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

duszil

Mióta szakács: 2013.10.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros aprósütemény, szilveszteri

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

751
rétesliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
citromlé 1 dl
sárgabaracklekvár 10 dkg