Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

26-os pizza, Tibi kedvére

26-os pizza, Tibi kedvére
26-os pizza, Tibi kedvére
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint általában mindenkinek, nekünk is megvan a kedvenc helyünk, ahová időnként betérünk egy pizzára. Párom itt mindig a "26-os" pizzát kéri, ami magyaros feltéttel készül.
És természetesen, amkor itthon készül a pizza, mi mást  kérne: 26-ost. Amikor először készítettem neki, teli szájjal csak ennyit mondott: jobb, mint az eredeti. Még szép... :)
Ez a tésztamennyiség 4, kb. 28 cm átmérőjű pizzához elég, és pont olyan vastagságú lesz, amilyent én szeretek: nem  vékony, de nem is túl vastag.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére, ízlés szerinti mennyiségben

ajánlat

A pizzériában búzasört szoktunk inni hozzá, természetesen frissen csapolva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és jól kidagasztjuk. (A kelt tészták dagasztásra/ kelesztésére én a kenyérsütő gépet használom. Beleszórom a hozzávalókat, és a megfelelő programot indítom el - jelen esetben a szimpla dagasztást, kelesztés nélkül.)
  2. A tésztát 20 percig pihentetjük.
  3. Közben előkészítjük a pizzára valókat: a bacont elősütjük (a pizzán nem sül át teljesen, valamint az elősütéssel a felesleges zsír is távozik), a hagymát, kolbászt, sonkát felszeleteljük, a fokhagymát átnyomjuk.
  4. A tésztát négy cipóra osztjuk, megfelelő méretűre nyújtjuk, és a tetejét megkenjük olívaolajjal.
  5. 200 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
  6. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk ízlés szerinti mennyiségben a rávalókat.
  7. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 51 709
elküldve: 5
receptkönyvben: 357
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magyaros pizza, pizza magyaros feltéttel, szalámis-sonkás-kolbászos pizza

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

groni
groni Sat, 2017-05-06 20:43

Nagyon jó, hogy 20 perc alatt megkel, mert én általában utolsó pillanatban találom ki, hogy mit szeretnék sütni vacsira... Este nem szoktunk sokat enni, ezért egy alkalomra (persze jól megpakolva) egy negyed is elég, de a másik hármat szépen kinyújtva, csak az alappal megkenve befagyasztottam, aztán már csak a feltétet kell rápakolni és sülhet is. Köszi a szuper receptet!

Csokiszerelem
Csokiszerelem Wed, 2013-02-06 12:07

Kedves Büszkeszósz!

Nagyon finom a tésztád, pont ilyet szerettem volna!

Ezer Köszönet érte!!!!:)))

niki371
Niki. / niki371 Fri, 2011-08-05 18:13

Szia!
Nagyon Finom a tésztád!

4-5 éve próbálkozom normális tésztát sütni! Olyasmit mint olaszban ettünk de eddig mind szörnyű volt... A legrosszabb a réteslisztes verzió!!!

Na szóval!
Megcsinálom a tésztát 3-4 kiló lisztből, egy két darabot megsütök frissen a többi meg hónap közben elfogy a fagyasztóból!
Nagyon jó!
Párom és a FIAM is imádja, Ma is ezt vacsiztunk!!!
Gyorsan meg van, már párom is el tudja készíteni Magának!
Kikapja a fagyóból, mikróban kiengedi és már csinálja is!

Vettem hozzá pizzatepsit abban meg igazán finomra sül!

Úgyhogy Mi köszönjük a recepted, akit eddig kínáltam belőle mind elkérte a receptet! Nagyon jó, vagy százszor megsütöttük már!

Kat
Kat Wed, 2011-03-09 16:52

Hiába olasz a pizza, mi is a magyaros feltétet szeretjük rajta a legjobban! :) Végtére is magyarok vagyunk igaz? :) Ez itt a képen egyszerűen beindítja az ember nyálelválasztását! Sziasztok, és további szép napot!

vttm
Büszkeszósz / vttm Tue, 2008-11-25 11:51

A tenger gyümölcseit is szereti, de azt igazán jót csak Olaszhonban evett. Onnan mégsem rendelhetünk :)
Nekem a Carbonara a kedvencem, magamnak azt szoktam készíteni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-25 12:28

Én a legegyszerűbbet, amin csak igazi bivalymozarella van, más semmi, isteni, sajnos itthon jó mozzarellát igen nehéz szerezni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-25 11:44

Én mindig "kiakadok" az én pasim is a magyaros eszi, nekem a pizza legyen olasz, egy egyszerű pármai sonkás és semmi extra nem is kell rá:-)

1572
víz 310 ml
olívaolaj 4 ek
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 4 dkg
1 tk
bacon 20 dkg
szalámi 20 dkg
sonka 20 dkg
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sajt 20 dkg
pizzaszósz 4 ek