Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 bit szelet Méri konyhájából

3 bit szelet Méri konyhájából
3 bit szelet Méri konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom megkért, hogy készítsek már neki krémes sütit. Ezt találtam a neten, és el is készítettem. Nagyon könnyű és finom recept. Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A csokis krémhez

A krémek elválasztásához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

  • 3 dkg reszelt csokoládé (ízlés szerinti mennyiség)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát készítsük el, a 8 tojást felütjük, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A sárgájához belerakjuk a 8 ek cukrot, a 3 ek olajat, 1 cs sütőport, ezt jól összekavarjuk.
  2. Közben felverjük a tojásfehérjét keményre robotgép segítségével. A sárgájához beletesszük a lisztet, és a fehérjével jól összekeverjük. A fele masszát kivesszük, és kakaóport rakunk bele, jól összedolgozzuk.
  3. Először a tepsibe beleöntjük a sárga masszát, utána a csokisat belecsurgatjuk össze-vissza, egy evőkanál segítségével.
  4. Megsütjük.
  5. Amíg hűl a tésztája, addig elkészítjük a csokis krémet: egy lábasba belerakjuk az 1 cs vaníliás pudingport, a cukrot, a tejszínt és a tejet, ezt jól összefőzzük, amíg sűrű nem lesz.
  6. Amíg fő, a csokit megolvasztjuk a gőz felett, ha krém megfőtt, belerakjuk az olvasztott csokoládét és a rumot, ezt jól összekavarjuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni. 
  7. Ha kihűlt a krém, a piskóta tetejére kenjük a krémet, ennek a tetejére jön egy sor háztartási keksz, egymás mellé szorosan.  
  8. Elkészítjük a vaníliás krémet: egy lábasba belerakjuk a pudingport, a cukrot, a tejszínt, a tejet és vaníliás cukrot, csomómentesre keverjük el, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt a krémet a keksz tetejére kenjük, és szép egyenletesen eligazítjuk rajta. 
  9. Betesszük a hűtőbe, hogy dermedjen.
  10. A keksz jó megpuhul a krém alatt, és jól szeletelhető lesz majd.
  11. Csokoládéreszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 089
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Méri

Mióta szakács: 2012.11.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

3 bit szelet, vaníliás-csokis réteges süti, krémes-kekszes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

710
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
cukor 8 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejcsokoládé 100 g
rumaroma 2.5 ml
növényi habtejszín 1 dl
cukor 4 ek
tej 4 dl
háztartási keksz 20 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 1 dl
cukor 4 ek
tej 4 dl
csokoládé 3 dkg