Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3bit sütés nélkül

3bit sütés nélkül
3bit sütés nélkül
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan valami finomat, valami egyszerűt, valami nagyszerűt?!? Ezt találtam az interneten, gyorsan megcsináltam, elmentem otthonról 5 órára, és amikor visszajöttem, már ehettem is! :D

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a jót!

Szólj hozzá!

elkészítés

Pudingos töltelékhez

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, keményítőlisztet, felöntjük a vaníliás tejjel, és csomómentesre keverjük.
  2. Kis lángon sűrű pudinggá főzzük, majd hagyjuk alaposan kihűlni. A vajat habosra keverjük, és kis adagokban összedolgozzuk a pudinggal.

Tésztához

  1. Egy 20×35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, az alját kirakjuk egy sor keksszel. A karamellt rákenjük a kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel.
  2. A pudingot rásimítjuk a második sor kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel.

Tejszínhabhoz

  1. A tejszínhabpótló port, a tejet és a cukrot mixerrel keményre felverjük. Rásimítjuk az utolsó sor kekszre, és csokiforgáccsal díszítjük.
  2. A hűtő legalsó részében hagyjuk 5 órán át állni, majd felszeleteljük. (Néhány szeletet elszúrunk magunknak :D)
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 272 593
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 092
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: 4

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

3bit sütés nélkül, sütés nélkül pudingos szelet, kekszes pudingos süti

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kareeka
kareeka Wed, 2018-08-08 11:19

A süti nagyon finom lett, többen elkérték a receptet is, miután ettek belőle, és tényleg az egyik legjobb desszert, amit ettem.
De a világ legnagyobb hazugsága, hogy ez gyors, egyszerű és pláne az, hogy 20 perc alatt elkészül. "hagyjuk alaposan kihűlni", "hagyjuk 5 órán át állni", plusz a karamell elkészítése is legjobb esetben fél óra, de a kommentek között már arra is 3 órát írsz. Csak ez a 3 dolog már 9 óra, és akkor még nem haladtunk magával a sütivel. (Az meg plusz fekete pont, hogy a kommentek között leírod, hogy a karamellhez kell barnacukor is, nem csak sűrített tej, ami a receptből kimaradt...)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2018-08-08 12:06

Kedves kareeka, köszönöm hozzászólásodat. Sajnálom hogy ilyen dolgokba akadsz bele mint az elkészítési idő meg hogy a karamellt meddig kell készíteni. Tudod nálunk lehet kapni kész karamellt...
De nem szeretnék vitatkozni, nevezz hazugnak ha neked így jó.
A süti isteni és nekem ez elég. Üdv. Szilvia

kareeka
kareeka Wed, 2018-08-08 13:46

Kedves Szilvia!
Az elkészítési idő számomra (és szerintem elég sokak számára) nagyon fontos paraméter egy étel elkészítésekor. Ha az alapadatoknál azt írod, hogy 20 perc, de utána kiderül, hogy órákig tart, akkor nem tudom, miért írtál előtte 20 percet.
Ha lehet kapni kész karamellt, és úgy gondoltad a 20 percet, akkor miért nem azt írtad a receptbe a sűrített tej helyett? Mindegy, nem vitatkozni akarok, csak ezek miatt eléggé más élmény volt megcsinálni a sütit, mint eredetileg terveztem.

zsokata13
zsokata13 Wed, 2018-07-04 11:01

Kedves NoSalty!
Az az egyetlen probléma, hogy ebben van tojás :(
Üdvözlettel, Zsóka

Rékcsu11
Rékcsu11 Sun, 2015-12-13 15:19

Én már rengetegszer csináltam és a család kedvence lett :) Mi nem vagyunk nagy süti rajongók de ez nagyon gyorsan elfogyott :D Én nem karamellás öntetet egyszer a te recepted alapján csináltam nekem az nem ízlett ,annyit változtattam ,hogy cukrot pirítok azt felöntöm tejjel és egy kicsi sürített tej :D Nekem ez így jobb volt (csak egy tanács) :)

Csillina
Csillina Sat, 2015-01-31 11:14

Kedves rumiszivi! Így kezded a story-t: Gyorsan valami finomat, valami egyszerűt, valami nagyszerűt?!? A házi "tejkonzervet"... ...a víz forrásától számított három órán át gyöngyözve forraljuk úgy, hogy az elpárolgó vizet közben folyamatosan pótoljuk forró vízzel.Vagyis mellette állunk 3 óra hosszat, végül elmegyünk otthonról 5 órára, ez testvérek között is minimum 8 óra. Arra már nem is merek gondolni, milyen az a süti ami nem ilyen gyors és egyszerű.... :(

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2015-01-31 15:28

Kedves Csillina . köszönöm hozzászólásod.. nem szeretnék vitatkozni veled.. nekem gyorsan eltelt az idő .. a karamellát én készen vettem, de a receptben leírtam az elkészítését azoknak, akik nem ilyen szerencsések.. és nem kellett a sütőt bekapcsolnom.. szóval drága Csillina nem kell ezt a sütit elkészítened.. nekem ha nem tetszik egy recept, nem szólok hozzá, lapozok egyet és ennyi...

Üdvözlettel
Ruman Szilvia

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-05-31 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsike39
zsike39 Fri, 2014-05-30 16:37

Szia! Egy kérdés:a sűrített tejet hogyan karamelizálod?
Előre is köszi a választ! Üdv:Zsike

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2014-05-30 17:59

Szia Zsike, a tejkonzervet annyi vízben, amennyi bőven ellepi, a forrástól számított három órán át gyöngyözve forraljuk. Ezután a vízben hagyjuk lehűlni, csak lehűtve bontjuk fel..... nem tudom, te milyen sűrített tejre gondolsz, mert tubusos sűrített tejből a következőképpen kell karamellt készíteni: Hozzávalók:
35-40 dkg tubusos, cukrozott, sűrített tej, 10 dkg barna cukor (esetleg kristálycukor).
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverve csavaros tetejű, nagyon jól záródó befőttesüvegbe töltjük kb. 3/4 részig. (Nem árt, ha a befőttesüveg szájára ráteszünk 4-5 réteg alufóliát, mielőtt rácsavajuk a tetőt, hogy tényleg jól zárjon.)
A házi "tejkonzervet" annyi vízben, amennyi a benne levő sűrített tejet bőven ellepi, a víz forrásától számított három órán át gyöngyözve forraljuk úgy, hogy az elpárolgó vizet közben folyamatosan pótoljuk forró vízzel. Ezután az üveget a vízben hagyjuk lehűlni. (Nagyon vigyázzunk, hogy ép, véletlenül sem repedt üveget használjunk! A repedt üveg széttörhet főzés közben.)
Vagy egyszerűen karamellt készítesz és azt kened rá a sütire :)

Remélem segítettem :) Üdv. Szivi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2014-05-30 18:00

Szia Dia :), a karamell amit a leírásban említek az a sűrített tej karamellizálva, de én már készítettem karamellel is ( 200 g kristálycukor, 75 g vaj, 125 ml tejszín: A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kihűlni).
A sötétebb réteg ebben az esetben kakaós keksz (éppen az volt kéznél), de bármilyen vajas keksz megteszi.. csak azért hagytam ki a felsorolásból a kakaós jelzőt, mert Mo.-n nem tudom lehet-e kapni... itt megnézheted a videót is, :)
Üdv. Szivi

hel267
hel267 Mon, 2014-03-24 09:16

Kedves Rumiszivi,
nagyon jól néz ki ez a süti, szívesen elkészíteném, de néhány dolog nem világos a leírásban.
- "A karamellt rákenjük a kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel"
Máshol nem említed a karamellt, ebből melyik változatot tetted a sütibe, és kb. mennyit?
- a képen látszik egy alsó, sötétebb réteg is. Az hogyan készül?
Előre is köszönöm a segítséget,
Dia

834
keksz 450 g
tej 500 ml
tojássárgája 2 db
cukor 100 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
étkezési keményítő 40 g
finomliszt 40 g
vaj 200 g
tejszínhab por 90 g
tej 300 ml
cukor 2 ek
sűrített tej 400 g
étcsokoládé 50 g