Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3in1 torta

3in1 torta
3in1 torta
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, és 4 kicsi szorgos kéz segített a díszítéssel. Az apró virágok a 3 éves lányom gyurmakészletével jöttek létre. Sokkal több virág készült, de van egy édes szájú 1 éves törpém is, aki inkább a pocakjába rakosgatta a kis virágokat. Mindenesetre a mamának nagyon tetszett  a torta, főleg mert a pici kezek is dolgoztak vele.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5x2 tojásos piskótát sütünk. 2 kakaósat és 3 sima piskótát.
  2. A 2 db tojást szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük 2 ek cukorral, a fehérjét felverjük habnak, és óvatosan összekeverjük a kettőt.
  3. Belekeverünk 2 ek lisztet és egy csipetnyi sütőport. 26cm tortaformában kisütjük. Ezt megismétljük 3-szor.
  4. Ezután még kétszer ugyanezt megismétljük, de akkor csak 1 ek lisztet keverünk hozzá, és 1 ek kakaót. Így lesz két kakaós és három sima piskótánk, amelyeket majd felváltva töltünk meg krémmel.
  5. Krém készítése: A tejet a pudingporral összefőzzük. Hűlni hagyjuk.
  6. A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral, és a nescaféval. Majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
  7. Megkenjük a piskótalapokat. Egy fehér lap, egy kakaós. A torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, hogy tapadjon a fondant.
  8. A végén a feldíszítjük a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 664
elküldve: 4
receptkönyvben: 222
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nescafés piskótatorta, krémes kávés torta fondant-nal bevonva

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alexandra001
alexandra001 Thu, 2014-10-02 10:02

Szia. Nagyon szép lett a torta. A hétvégén tervezem megsütni, csak én az egészet fondanttal fogom bevonni. Az lenne a kérdésem, hogy a vaj esetleg helyettesíthető-e margarinnal?

negyelabea
negyelabea Sun, 2012-07-29 14:54

Szia Venusz!
Tegnap tartottuk a barátnőm párjának a szülinapját, és megkért, hogy kávétortát készítsek. A tiedre esett a választásom és egyáltalán nem bántam meg. Kicsit féltem a vajas krémtől, hogy csupa krém lesz a torta, de nem! Nagyon zsenge, puha és finom volt a torta. Maximálisan meg voltam vele elégedve és nem csak én, hanem a többiek is, mert senkinek nem maradt a tányérján egy falat sem! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, biztosan el fogom még készíteni! Megéri a fáradozást!
Üdvözlettel: Bea

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2012-07-30 21:30

Kedves Bea!Nagyon örülök,hogy ekkora sikert arattál,és köszönöm,hogy az én receptemet választottad!Szia:Szilvi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-02-12 00:20

Szerintem semmi félreérthető nincs benne. Tényleg elismerésül írtad. Még egy nagy mosoly is van a végén. Azt hogy nem venni észre... :-)))
Kedves vénusz!
Nagyon szép a torta úgy ahogy van, legközelebb tessék figyelmesebben elolvasni, ha valaki kedveset kommentel, nem nekiesni rögtön. Mindannyiunknak nagyon tetszik. :-)
Eszter

venusz1
venusz1 / venusz1 Sat, 2011-02-12 21:21

Köszönöm!Bár a mosolyt valóban figyelmetlenül hagyta.Legközelebb majd figyelmesebb leszek.Mindenesetre leírtam az elkészítés folyamatát,hátha valaki próbálkozni szeretne vele.

kitike
Kitike / kitike Fri, 2011-02-11 21:45

Nekem az is gyanús, hogy házilag pödörgetted a rózsaszirmokat! Kérjük a további ügyességeidet ellesés céljából :D

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2011-02-11 22:25

Pontosan nem értem,hogy mi a gyanús neked.A pici virágokat a lányom gyurma kinyomójával csináltam,a leveleket kiszúróval és fogpiszkálóval,a rózsákat pedig egyszerű pogácsaszaggatóval készítettem köröket,egymásba raktam és feltekertem.Ezek után elfeleztem és ketté vágtam őket.Ennyi!!
Ha ez érdekelt,egyszerűen csak kérdezni kellett volna,nem pedig "gyanúsítgatni".Mindenesetre ezek szerint jól sikerültek.Köszönöm a hozzászólásodat!

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Thu, 2011-02-10 19:58

Gyönyörű a torta, gratulálok! A "kis kezeknek" pedig különösen :)
És nagyon örülnék a fondan receptnek-is :)

Üdv:Julcsi

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-02-10 22:36

Köszönjük szépen!
Fondan recept:14dkg marshmallows pillecukrot,2 ek. vízzel,margarinnal kikent tálba beteszem a mikróba.Nagy tálba tedd,mert melegítés közben dagad.Fél percig melegítem,megkavarom,majd újból melegítem és kavarom.Egészen addig,amíg teljesen elolvad.Amivel kavartam én azt is bekentem margarinnal,mert iszonyúan ragad.Ez a pillecukor fehér színű,ha színes fondant szeretnél,akkor a színezőket a folyékony masszába keverd.Ezt a barna színt én kávéval és kakaóporral értem el.Mivel kávés tortát csináltam,úgy gondoltam,hogy ezzel rontani nem rontok rajta.Mellékesen megjegyzem,hogy színes pillecukorkát is lehet kapni,akkor kevesebb színezőt kell használni.Miután elértük a kívánt színt,28dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöm a folyékony masszára.A maradékot gyúrótáblára öntöm és elkezdem kézzel belegyúrni a fondanba.Mindaddig kell gyúrni,amíg fel nem veszi az összes cukrot.Ha már jól formázható a massza,belegyúrok 1dkg margarint.
Ügyelni kell arra,hogy a kéz,és a gyúródeszka mindig porcukros legyen!
Hűtőbe zacskóba rakva hetekig eláll.És ha használni szeretnéd akkor egy pillanatra berakod a mikróba és már formázhatod is.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot,előre csináld meg a fondant és rakd a hűtőbe.Sokkal könnyebb vele dolgozni hidegen.A kéz melegétől is gyorsan olvad!Szóval elég jó móka.Ha valami nem világos nyugodtan írj,hátha tudok segíteni.Sok sikert!Szia!

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-02-10 14:27

Kedves venusz1, a fondánt vetted vagy készítetted? nagyon szép Üdv, Zsuzsa

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-02-10 19:24

Köszönöm a dicsérő szavakat.Igen én készítettem a fondant is.A lidlben kapható fehér pillecukorkából.Ha érdekel szívesen leírom az általam bevált receptet.

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-02-10 13:55

Nagyon ügyesek vagytok!!!! Tetszik, hogy gyurmanyomóval készítettétek a virágokat:)) Gratulálok az első receptedhez, csak így tovább, várjuk a sok új receptet. Üdv: Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-10 13:50

Édes Istenem, de gyönyörű! S még mellé milyen finom is lehet!:-)))Csodás, ügyes kézre utal, leleményességre, türelemre.:-)))mentve.Éva-Anyóca

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-02-10 19:19

Tényleg nagyon köszönöm!Öröm így kezdeni!Valóban sok türelem kellett hozzá,főleg úgy,hogy a 2éves lánykám állandóan elcsente a virágokat,amik aztán a pocakjában landoltak.Nem győztem csinálni,de szerencsére összejött.

ingrid
ingrid Thu, 2011-02-10 13:50

Kedves venusz1, nagyon tetszik a recept, kérdésem az volna, hogy a nescafét por formáben teszed-e bele? Koszi, Ingrid

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-02-10 13:46

Ez igazán látványosan szép lett,m és elegáns is egyben, és finom is, tényleg 3 in 1....:))) Gratula! A legjobbakat: Mrs Smith

kitike
Kitike / kitike Thu, 2011-02-10 13:45

Jajj, de tetszik! Gyönyörűen földíszítettétek és finom is lehet! Marcipánvirágocskák vannak rajta, igaz? Nem utolsósorban előnye, hogy nem kell bele sok drága hozzávaló!

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-02-10 19:06

Köszönöm szépen!A virágok fondanból készültek,és a fondant is házilag készítettük.Így még olcsóbb,mintha marcipán vettem volna.

1237
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
instant kávé 2 ek
vaj 25 dkg
cukor 15 dkg
cukorfondant 10 dkg