Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

40 perces hamburgerzsemlék

40 perces hamburgerzsemlék
40 perces hamburgerzsemlék
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami miatt a zsemlék és a gyors dolgok őrültje vagyok. Ez a recept zsemle is és gyors is, ugyanis körülbelül 40 perc alatt ehető zsemléket tudunk készíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél liter langyos vizet elkeverjük a cukorral és az étolajjal, majd egy dagasztó tálban felfuttatjuk benne az élesztőt (kb. 5-10 perc).
  2. A robotgép dagasztó fejét használva elkezdjük hozzáadni a lisztet és a sót, ízlésünknek megfelelően. Addig adagoljuk a lisztet, míg egy sima, lágy és egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Kivesszük a tálból, és lisztezett deszkára helyezzük. 12-16 egyforma zsemlét formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a zsemléinket. Öt percet pihentetjük. Tojással megkenjük, majd a magvakkal ízlés szerint megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. (Mindig le szoktam tesztelni a zsemlék talpát. Akkor jó, ha a talpa és a teteje is szép aranybarnára sült.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 232
elküldve: 12
receptkönyvben: 485
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

norcsikiss

Mióta szakács: 2014.07.28.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, hamburger-buci, briós, perec, bagel, pita, buci, croissant, édes leveles, burek

egyéb elnevezések

magos zsemle, házi többmagos zsemle, gyors zsemle

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norcsikiss
norcsikiss / norcsikiss Thu, 2014-09-11 15:21

Szia! Azért is írtam, hogy amennyi lisztet felvesz a tészta annyit pluszban adjunk hozzá. Nagyon lágy tésztát kell, hogy kapjunk, elég ragadósat, de a galuskatésztánál jóval tömörebbet. Én mindig érzésre csinálom őket, mikor a dagasztószárra felmászik a tészta és már nem ragad az edény oldalához akkor jó a tészta, a végén ha olajat teszel még hozzá akkor el is válik rendesen az edénytől és egyszerűen lehet formázni a zsemléinket. Remélem sikerrel jársz következő alkalommal.
Nóri

tne.marika
tne.marika Wed, 2014-09-10 21:19

Ma megsütöttem a""" 40 perces hamburgerzsemlét"", finom lett ,de nekem a tésztája híg galuska tésztát adott a recept, mindent rendesen kimértem, mindent a recept szerint tettem, mivel híg volt a tésztám tettem hozzá még lisztet ,de így meg kicsit nehéz lett a zsemlém. Elfogyott ,,,, kérhetek tanácsot?? Köszönöm.
Tihanyiné Marika

193
instant élesztő 1 tasak
víz 5 dl
cukor 3 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 teáskanál
lenmag 1 ek
napraforgómag 3 teáskanál