6-féle húspác grillezéshez recept

6-féle húspác grillezéshez
6-féle húspác grillezéshez
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretünk kint a kertben sütögetni tavasztól őszig. Sokféle pácot szeretek kipróbálni, ezekből a legtöbb saját találmány, de van amelyik szakácskönyvből való. Hurrá, itt a tavasz, elő a grillsütővel!

hozzávalók / 4 adag

A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz

A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz

A paprikás pác sertéshúshoz

A barna pác sertéshúshoz

A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz

A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz

ajánlat

Ajánlom mindenféle húshoz, kerti partikhoz. Aki pedig nem tud hová kimenni sütögetni, a konyhában is elvarázsolhatja a pácolt húsokkal a vendégeit.
Én a rántott húshoz való husit is fokhagymás tejbe áztatom pár órára.Tipp:a pácok mellett feltüntettem milyen fajta húshoz javaslom.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

pác grillezéshez, hatféle grillpác, balzsamecetes-ketchupös pác, szójaszószos-fokhagymás pác, csípős paprikás pác, ketchupös-mézes, szójaszószos pác, joghurtos-fokhagymás pác, mustáros-worchesteres pác
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) Egy-egy  pác mennyisége kb. 50 dkg húshoz elegendő.
  2. A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
  3. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
  4. Sütés előtt besózzuk a húst.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 173 979
elküldve: 43
receptkönyvben: 2 352
elkészítve: 71/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2014-09-13 21:48

Aztaaa..gratulálok a 30 főhöz. Jó buli lehetett...Hány kiló husi volt?

Visky Orsi
Visky Orsi / Visky Orsi k, 2011-12-20 13:22

"0,5 olívaolaj"
Szeretném elkészíteni, életem első Worchester szósszal készült ételét és nem tudom mennyi olajra gondoltál. Légyszi segíts! Vajon konyhai grillezőn is finom lesz. Vendégvárónak szánom, remélem nem rontom el. Milyen köret illene szerinted hozzá?

Bia
Bogi :o) / Bia k, 2011-12-20 14:00

Kedves Orsi!
Köszönöm hogy szóltál,lemaradt a dl tehát 0,5 dl olívaolaj.Nagyon jó lesz konyhai grillezőn is.Steake burgonyával rizzsel egyaránt finom.Szerintem a köret az legyen amit ti legjobban szerettek.Jó főzést.
Üdv:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia cs, 2011-06-16 13:26

Kedves N!
A húsokat elég sütés előtt sózni.Ha tarját készítesz próbáld ki a barna pácot.
Tudom hogy te készülsz most a grillezéshez,de ha egyszer mégis hirtelen támad kedved sütögetni,ajánlom figyelmedbe a grillezett sertéstarját csípős kenegetőssel.
Jó sütögetést,szép időt.
Üdv:Bogi

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo sze, 2011-06-15 21:28

Kedves Bogi!
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy mikor sózzam meg a husikat. A hétvégén grillezni szeretnénk és szívesen kipróbálnám a pácaid valamelyikét. Mi tarját fogunk sütni.
Előre is köszi a választ!
Üdv,
N

Tiborc
Tiborc p, 2011-04-01 19:09

Tisztelt Felvisdéki kollégák knédlis recepteket kareseh,ha tudtok segítsetek. KÖSZÖNÖM.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-03-30 21:02

Kedves Bogi!
Telefon miatt elmentem, és a fiam megviccelt, és elnyomta a gépet, Editnek címzett levelem neked érkezett meg.:-))
Bocsika:-)))
Rólad, szerencsére hallottam, és olvasok is Tőled.szorgalmasan:-)))))
Bocsi még egyszer:-)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-03-30 20:59

Kedves Edit!

Remélem jól vagy, és az egész családod is, és a legfontosabb Valaki, az Unokád miatt, nem látlak mostanság, és nem találom felséges kreativitásod eredményeit:-))))
Bízom benne, hogy mindenki egészséges, tiszta szívből örültök a tavasznak, a napfénynek és mindennek, ami vele jár:-)))
Ha húsvétra készülődsz, néha gondolj ránk is, mert hiányoznak a hozzászólásaid, és a fincsi receptjeid is.:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2011-03-29 20:44

Kedves Bogi!
Kezdők vagyunk, ezen a téren (is):-)))
A bográcsozás, nyársalás már tutira megy.:-)))
A grillezés meg attól függ,mit grilleztünk, zöldségek szuperek, csirkemell is, de az úgymond vastagabb húsok, esetleg nem csak hal, csak csirke, -hanem sertés vagy, vörös húsok, hát azok néha nem olyanok lettek,.....:-(((
Ezért örültem meg, hogy itt Nálad megtaláltam ezt a húspácolási technikákat, biztosan sikerélményünk lesz mindegyikkel.:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2011-03-29 12:05

Bogi!
De jó, hogy megtaláltam ezeket a pácokat!!! Még éppen időben:-))) Most kezdődik, majd a most kezdődik a...:-)))) :Tavasz és a Nyár!!!!:-))))
Jaj, de jó hogy szétnéztem a receptjeid között.:-))
Mindig gondban voltam, hogy a hús ,hogy lehetne szaftosabb, zamatosabb, porhanyósabb,..hmmm most már tudni fogom:-)))
Köszi Nektek!:-)))
Jó sütögetést tavasztól egészen őszig.:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia k, 2011-03-29 12:51

Szia Éva!
Bizony sokkal finomabb a hús pácolással.Szoktatok grillezni?
Mi nagyon szeretünk.Nektek is jó sütögetést.
Puszi.Bogi

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba v, 2011-04-03 15:58

Ó Bogi! Ha tudnád még mi minden indult be itt tegnap a grillezés alatt! :-D
Egyébként a joghurtost nem vittük ki tegnap. Most sül a grillen. Csak magunknak:-)
puszi. i

Bia
Bogi :o) / Bia cs, 2010-08-12 08:08

Köszi.Van még egy kevés a nyárból,kipróbálhatod mindet.Üdv:Bogi

szépróza
szépróza / szépróza cs, 2010-08-12 09:51

úgy terveztem. bár sajnos csak konyhai körülmények között... de biztos így is nagyon jók lesznek :-)

nopara
nopara / nopara v, 2010-10-24 19:09

szió, köszi a szuper pác recepteket! - az elsőt már ki is próbáltam, mivel rossz az idő sütőben. csak pluszba egy kis hagymát tettem a páchoz, a végén pedig almagerezdeket a sütéskor... 5 perc alatt bepusziltuk. :)

Bia
Bogi :o) / Bia p, 2010-06-18 21:21

Kedves Juci!Én jutottam eszedbe mikor fölkeltél?nahát!Igen ma korán keltem úgy fél 6 körül de megérte a finom bagett miatt.Meg is kérdezte a férjem,mivel érdemelte ezt ki.Hát csak mert szeretlek mondtam.Ez nekem természetes.Az életben mindennek megvan a szépsége a nagy családnak is és annak is ha valaki nem családos.Na erről ennyit....Szóval pácoltál.Remélem nagyon jól fog sikerülni a vendégvárás.Hozzád én is elmennék...:)Nagyon várom a recepteket főleg a titkosat.Puszi.Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry p, 2010-06-18 21:37

Természetesen mi is szeretnénk gyereke(ke)t nemsokára.:))) Addig meg kiélvezzük egymás társaságát. Még nem pácoltam be, majd csak holnap korán reggel, estére jönnek a barátok.

Bia
Bogi :o) / Bia p, 2010-06-18 21:47

Az jó!Jól teszed hogy nem sieted el.Hát akkor holnapra jó pácolást.A kedvenc barátnőd bejelentkezett talán a 2-es üzenőfalon volt.Nem épp dícsérő hsz-t írt.Most sem...Na puszi.Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry p, 2010-06-18 15:52

Bogikám! Gondoltam Rád ma reggel (fél hétkor a kávé felett félkómában) hogy Te bezzeg már a meleg bagettet szolgálod fel az Uradnak. Vége lenne szép jánykoromnak, ha nekem is 4 gyermekről és 1 férjről kellene gondoskodnom..:) De mégis mikor keltél??? Mert azért dagasztás+kelesztés+sütés, még ha gyorsított is a bagett. Na de nem is ezért írok, hanem hogy holnap jönnek hozzánk barátok, és a Te fokhagmás pácoddal fogok csiremellet, és a worchestressel fogok csirkeszárnyat pácolni, valamint elkészítem a "titkos" mézes-mázos oldalast is (amerikai káposztasalátával), amit majd aztán lefotózok meg is osztok veletek.Na, az valami nagyon brutálisan finom.

Bia
Bogi :o) / Bia p, 2010-06-18 21:24

Elfelejtettem rákattintani a válasz feliratra az előző hsz-ban.Bocs.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry v, 2010-05-09 22:46

Jajj, de jó, hogy vannak még olyan emberek, akik nem a mittudoménmilyenmárkájú villámpáccal pácolják a húsokat! :)))
Annyi megjegyzésem volna, hogy segítségképpen támpontot adhatnál - pl. kezdőknek - hogy melyik pácot melyikhez ajánlod ill. melyikhez illik, mert pl. a joghurtos szerintem egyáltalán nem való a marhahúsra, aztán ha valaki mégis bepácolja azzal, elég "érdekes" eredményt fog kapni :)))
Pl. a csípőset én most így hirtelen csirkeszárnyra tudom elképzelni (angolul hot wings, magyarul csicsi, azaz csípős csirkeszárnyak) vagy egy (előfőzött) oldalasra....a joghurtosat pedig nyilvánvalóan csirke- vagy pulykamellre, vagy egy szép szelet karajra, mondjuk némi friss citromlé hozzáadásával...:)
Fú, kezd beindulni a fantáziám, gyorsan abba is hagyom. :)))
Nagyon helyes, hogy felhívod a figyelmet, hogy nem szabad sózni a húst, illetve a pácot, ugyanis ez a legalapvetőbb hiba, amit el lehet követni pácoláskor. Na és innen kanyarodnék vissza a villámpác összetevőihez, ami csupa sóóóóóóó...(a sok egyéb szemét mellett, ami még benne van) brrrrrr.
Receptkönyvbe vele! :)

Üdv, Juci

Bia
Bogi :o) / Bia h, 2010-05-10 08:29

Kedves Juci!Teljesen igazad van,valóban nem mindegy melyik pácot milyen húsra használunk.A sóval kapcsolatban annyit hogy még komolynak hitt modern szakácskönyvek is azt írják lehet bele sót tenni.,és a villámpácok is sózottak.Ez régebben engem is félre vezetett ,de aztán felhívták a figyelmemet rá.Én mindig házilag kavart pácot használok,mert abba azt teszek amit akarok,vagy ami van itthon(ha hirtelen ötletből sütögetünk).De azért mindig jó ha van egy pár ötlet,amiből ki lehet indulni.Kívánok csodaszép nyarat és kellemes sütögetést.Köszönöm a jó tanácsot.Üdvözlettel:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia cs, 2010-04-15 21:51

Kedves Nóra! Te voltál az első ezen az oldalon aki egy pár kedves szót írt nekem.Most is nagyon aranyos vagy.Örülök hogy tetszik a recept.Minden jót kivánok neked!Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra cs, 2010-04-15 16:04

Kedves Bogi!
Tegnap az aktuális vacsorámat a Wrochesteres szósszal csináltam- mennyei lett! Alig várom, hogy a többit is kipróbáljam!
további szép napot:
Üdvözlettel:
Nóra

Bia
Bogi :o) / Bia p, 2010-03-19 08:16

Köszi.Ez csak egy hirtelen ötlet volt amikor pácoltam a hús,hogy miért ne tehetném fel a hozzávalókat.Nekem a barna pác a kedvencem a képen is az van.Üdv:Bogi

632