Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abált hasaalja szalonna örmény fűszerrel

Abált hasaalja szalonna örmény fűszerrel
Abált hasaalja szalonna örmény fűszerrel
250 perc / előkészület: 10 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Disznóvágáskor félretettem magamnak a mangalica hasaalja szalonnáját. Azt a részt, amiben vékony húsréteg volt, főztem meg abált szalonnának. Kitűnő étel magyarosan, paprikásan elkészítve. Híve vagyok az örmény konyhának, amit eddig kipróbáltam tőlük, mind bejött, ezért gondoltam, hogy letesztelem a szevan nevű örmény fűszert, ezzel milyen lesz a szalonna. Jelentem, jó. Nem olyan szép piros, mint a hagyományos, és hiányzott a sok fokhagyma őszinte, erős íze, de a cseles fűszerkeverék új illatokkal bolondította meg. A fahéj nem tévedés benne! Nagyon jól áll a húsos dolgoknak is ebben a környezetben. 

hozzávalók / 6 adag

Főzés

Fűszerezés

ajánlat

Mindenféle hideg étkezéshez tökéletes, a krémesre főtt szalonna jól tolerálja az érdekes ízkombinációt. Ha bort iszunk hozzá, javaslok egy könnyű szekszárdi sillert, a 2016-os évjárat is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

Főzés

  1. Egy hagyományos zománcos lábasba tesszük a szalonnát, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Beleszórjuk a sót és a fűszereket, a zöldségeket is. Bármi még hozzátehető!
  2. A lábast fedővel fedve berakjuk a sütőbe, és 120 C fokon kb. 4 óra alatt puhára főzzük. Akkor a tökéletes, ha a villa könnyedén szúrja át a bőrt. A mangalicát tovább szükséges főzni, mint a sima sertést, a szurkálás mutatja, mikor jó.

Fűszerezés

  1. Hagyjuk a főzőlében kihűlni. A tetején lévő zsírréteget leszedjük, a főzőlevet leöntjük, szűrjük, ez megy alaplének a fagyasztóba.
  2. A szalonna tetejét négyzetesen bevágjuk, de a bőrt nem vágjuk át. A még nedves szalonnán a vágásokba bedörzsöljük a fokhagymapépet. Kimérjük a fűszereket, és kis edénykében összekeverjük őket. A szalonnát vastagon beszórjuk a fűszerkeverékkel. Ujjaim segítségével ezt is bedolgozzuk az irdalt részekbe. Hidegre tesszük, hogy jól lehűljön.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

örmény fűszeres mangalica szalonna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

448
mangalica szalonna 40 dkg
20 g
vöröshagyma 1 közepes db
kelbimbó 2 db
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 10 szem
babérlevél 2 db
víz 1 l
fokhagyma 2 gerezd
szegfűbors 3 g
fűszerpaprika 5 g
fekete bors 0.5 g
cayenne bors 0.5 g
görögszéna 0.5 g
római kömény 1 g
fahéj 0.5 g