Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abált tokaszalonna Gourmandtól

Abált tokaszalonna Gourmandtól
Abált tokaszalonna Gourmandtól
215 perc / előkészület: 15 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mifelénk nem igazán van falun élet pálinka és szalonna nélkül.

S ha szalonna, akkor legalább kétfajta akad a jó gazdaembernél: sóban érlelt, nyers, füstölt vagy abált fokhagymás. 

Mindkettő, jól elkészítve, fejedelmi, és ki hinné, ésszerű mennyiségeket fogyasztva még egészséges is. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Aki teheti, házi nevelésű mangalica tokáját használja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tokaszalonnát a káposztalében a borssal, szegfűborssal, 2-3 gerezd fokhagymával 2,5-3 óráig abáljuk. (Lassú tűzön forraljuk, ne zubogjon.) Amikor majdnem üvegszerű, tányérra kivesszük, lecsorgatjuk, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a többi fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval átnyomjuk. A zúzott fokhagymát a sóval, paprikával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, hogy kenhetőbb legyen.
  3. A fokhagymakeveréket a lehűlt szalonnára egyenletesen rákenjük, és máris tálalható (persze a következő nap lesz isteni). Hideg kamrában, hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
33 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres tokaszalonna abálva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

852
tokaszalonna 1.5 kg
savanyú káposzta leve 2 l
fokhagyma 1 fej
1 kávéskanál
bors 20 kávéskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek