Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abárolt sertésfej

Abárolt sertésfej
Abárolt sertésfej
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan abárolt szalonnát készítenek, én megpróbáltam húsosabbat készíteni, és sokkal finomabb lett, mint a szalonnából készült...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Jó sok fokhagymával készítsük, ne sajnáljuk ki belőle. Akinek esetleg a gyomra nem bírja az erős fokhagymát, egyszerre ne egyen belőle sokat, nehogy baj legyen!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésfejet bő, sós vízben odatesszük főni úgy, hogy teljesen ellepje. 2 óra hosszat főzzük. Egy nagyobb tálcára kivesszük, és lefejtjük a csontjáról a húst. Egyben le fog jönni róla.
  2. Míg fő a fej, megpucoljuk a fokhagymát, és összekeverjük a fűszerpaprikával, a kevés borssal és az ízlés szerinti sóval.
  3. Mikor a hús kihűlt, rákenjük a fokhagymás masszát, szépen elosztva a húson.
  4. Hideg helyre tesszük. Jól lehűtve fogyasztjuk, friss kenyérrel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

sertésfej abálva, fokhagymás hús, főtt sertésfej fűszeresen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2015-03-06 13:56

Köszi Zoli!Bízom én is a "sok jó receptben"!!
Nálunk meg abárolt szalonnának nevezik,nem abált szalonnának.Viszont az abárolt,és abált mindegy,mert a kettő ugyan az!! Szép napot! :-)))

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2015-03-06 09:19

Kedves Iluska!
Ezért szép a magyar nyelv. Nálunk a recepted szerinti főzést abálásnak hívják, de az "abárolást " is megértjük. Nagyon tetszik a fűszerezésed, amit ki is fogok próbálni.
További sok jó receptet kívánok:
Zoli

1403
sertésfej 1.5 kg
fokhagyma 3 közepes fej
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi