Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abbahagyhatatlan pogácsa

Abbahagyhatatlan pogácsa
Abbahagyhatatlan pogácsa
115 perc / előkészület: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (90)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm és én vegetáriánusok vagyunk, így sok recept cserél gazdát közöttünk. :-) Ez az egyik kedvenc! Mindenhol vitte a prímet! A neve mindent elárul róla. Tényleg lehetetlen abbahagyni! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
  2. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
  3. Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
  4. Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
  5. A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
  6. Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
  7. Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
  8. Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
  9. Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
  10. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 316 936
elküldve: 127
receptkönyvben: 3 229
elkészítve: 235/280
Facebookon megjelent: 1

szakács

MotlaLePula

Mióta szakács: 2010.10.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Túrós-sajtos pogácsa, túrós pogácsa sajttal hajtogatva

Hozzászólások (90)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klercs
klercs Sun, 2016-05-15 10:59

Nagyon egyszerű és finom, most sül a 3. tepsivel :-) Köszi a szuper receptet :-)

nofish
nofish / nofish Sun, 2016-04-10 15:34

Szuper a recept! Kicsit tartottam a hajtogatástól, de azt hiszem ez az egyik legfinomabb házi pogi amit valaha ettem. Hajtogatás előtt került bele egy jó csomó medvehagyma is, szóval a végeredmény is csodás lett :)

molnarmagdi55
molnarmagdi55 Wed, 2016-01-06 19:11

Megsütöttem, nagyon jól sikerült én annyit változtattam, hogy mint a pogácsát bevagdostam nagyon finom és nagyon jól néz ki köszönöm a receptet.

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Thu, 2015-12-31 16:16

Szeretnék csatlakozni azokhoz akik előttem már dícsérően szóltak, ehhez a szuper recepthez. Nagyon finom lett. Ma délelőtt készült el. Friss ropogós lett a teteje, belül pedig puha omlós, foszlós. Szuper 5let a tejfölös megkenés. Eddig ezt a megoldást még nem is ismertem, de lehet, hogy ezek után minden sós süteményt így készítek majd.

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Mon, 2015-12-07 11:07

Hát, ez nagyon bejött a családnak! Nagyon finom és laktató is, elrontani meg szinte lehetetlen! Ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta! Köszönet a receptért!

illesmonikaa
illesmonikaa Wed, 2015-10-28 16:58

Párom kérte, hogy süssek neki valamit szülinapjára, amit be tud vinni a munkahelyére. 3 sütit választottam ki, köztük volt ez a pogi is. Miután beért a munkahelyére, fél órán belül hívott, hogy a pogiból keveset csináltam, már az utolsón vitatkoznak :) Tökéletes recept! Többször meg fogom sütni a jövőben :) Köszi érte!

hampedit
hampedit Tue, 2015-09-29 00:26

Szia Zsuzsi! elfelejtettedbeleirni az 5.pont Pihenes utan kinyujtani tejfolel megkenni
es ugy megszorni sajtal. Bocsika!!! :)

Kresza
Kresza Fri, 2015-04-03 19:14

Most vettem ki a sütőből. Még égeti a számat, de nagyon finom. Köszi a receptet!

Bulova
Bulova Sun, 2015-03-29 22:46

Kedves Zsuzsi! Mi ma készítettük el a pogidat, és még mindig nagyon finom.
Köszönjük:))

Meldzsy
Meldzsy Fri, 2014-12-26 11:40

Sziasztok!Én kérdezni szeretném, hogy kenyérsütőgépben összekeverhető a tészta? Kicsit lusti lennék, és arra gondoltam beledobom, had dolgozzon "Ő" helyettem :) De aztán eszembe jutott mi van ha ez egy keményebb tészta alap, mint a pogik általában és nem tudja majd keverni a gép. Tudtok ebben segíteni? Valaki készítette már így el? Köszi előre is! :)

pszilv
pszilv / pszilv Mon, 2014-10-06 07:53

Meg sütöttem a receptet, köszönöm szépen! Eleinte nagyon lágy volt a tészta, erre legközelebb jobban ügyelnem kell. Porélesztőt használtam, ami miatt nehezebben kel, de nem lehetetlen. :) Az is lehet az oka, hogy az előírtnál több sót tettem bele. Tehát: kicsit laposka lett, viszont ízre igazán remek, és nagyon hamar elfogyott. Legközelebb körültekintőbb leszek, és akkor csinos is lesz. :D

h3eniko
h3eniko Sat, 2014-06-28 15:09

Ez nagyon finom lett! A ferjem ahanyszor eszik belole, mindig elmondja, hogy Isteni ez a pogacsa. :) Koszonom a receptet!
Eniko

banfizs
MotlaLePula / banfizs Sat, 2014-06-28 18:09

Szia Eniko! Nagyon orulok, hogy jol sikerult. Eleg halas recept, nekem meg az itteni kulfoldi hozzavalokbol is eleg jol szokott sikerulni. Pedig itt mindennek mas ize van, mint otthon... :-( Nagyon szivesen acreceptet! :-) Zsuzsi

h3eniko
h3eniko Mon, 2014-06-30 15:25

Igen, mindennek sajnos. Mi is kulfoldon vagyunk. Turo helyett cottage cheese-el keszitettem most igy elsore. Kicsit tobb liszt kellett hozza, mert ez levesesebb "turo", de szuper lett! Legkozelebb szerintem kiprobalom ricotta-val... Aki cottage cheese-el keszitene el, annak ajanlom a legzsirosabb fajtat amit csak kap a boltban. Nekem ez 4%-os volt. Koszi Zsuzsi!

eydita
eydita Sat, 2014-05-31 16:25

Ma ismét sütöttem ilyen pogácsát... Hihetetlen, de ismét fantasztikusan sikerült és nagy sikere volt... Egyébként már alapból dupla adagot készítek! :) Köszönöm a receptet! :)

elderflower
elderflower Wed, 2014-05-28 14:14

Kedves Zsuzsi! Életem első pogácsáját sütöttem meg a recepted alapján. Minden sikerült elsőre, és nagyon-nagyon finom lett. Köszönet a receptért! Klau

banfizs
MotlaLePula / banfizs Sat, 2014-06-28 18:20

Szia Klau! Szuper jo, hogy ilyen jol sikerult Neked is! Most mar felszentelt "pogacsasuto" vagy, meghozza nem is akarmilyen a fent olvasottak alapjan. :-) udv: Zsuzsi

eydita
eydita Sat, 2014-04-19 13:51

Ma fogom megsütni ezt a pogit, remélem sikerül! :)

banfizs
MotlaLePula / banfizs Sun, 2014-04-20 18:14

Szia. Boribon! A hajtogatast szo szerint kell erteni. A tesztat kinyujtod es osszehajtogatod, olyan iranyban ahogy neked tetszik, csak reteges legyen. Sajnos maskent nem nagyon tudom elmagyarazni a hajtogatast. De ugyis meg fogod oldani, biztos vagyok benne. Sok sikert! :-)

ajikaori
ajikaori Sat, 2014-03-22 19:52

Szia Muzsika!

Hát, nagyon megdöbbentem, mikor az abbahagyhatatlan receptemet megláttam itt..... azt hittem nem látok jól.... de végül is örülök, hogy ennyi embernek tetszik! Látod, le kellett volna védetnem, már jól élnék belőle! :)
Amúgy sokan kérdezték, az eredeti fejlesztésem szerint fél kg liszthez 1 egész Budafoki élesztőt használok :)
Remélem jól vagytok, és minden ok!
Puszi.

banfizs
MotlaLePula / banfizs Sun, 2014-04-20 18:11

Szia Ajkaaaa! A Te recepted a legjobb az oldalon, sot az orszagban! Ez csak termeszetes! Ha lesz energiam kiprobalni az ujitasodat, akkor itt is kijavitom. Koszonjuk a receptet mindenki neveben! :-D Remelem hamarosan talizunk! Puszi

bobóci
bobóci Sun, 2013-11-24 15:36

Most is fél ek. liszt van, és én sem értettem először... Bal kézzel gépelek egyébként, mert a jobb csuklóig túrós-margarinos :)

maya52
maya52 Sat, 2015-05-16 11:03

Olyan sürgős gépelni hogy a kezed margarinos?:):):) én sose tenném:)

banfizs
MotlaLePula / banfizs Mon, 2014-02-17 19:06

Szia boboci! Sajnos nem tudom miert csinalja ezt az oldal. Mar ki van javitva. Most per pillanat en fel kg lisztnek latom, de az elobb, mielott beleptem volna, en is fel evokanalnak lattam. :-( Remelem azert mindenkinek kiderul mennyi az annyi elobb vagy utobb. :-) Jo sutogetest! :-)

laskovicsanita
laskovicsanita Fri, 2013-11-15 09:11

Szia szeretném megkérdezni, hogy mennyi liszt kell hozzá fél kg? vagy, mert nem egyértelmű a leírásban! Köszönöm :-)

banfizs
MotlaLePula / banfizs Wed, 2013-11-20 00:14

Szia laskovicsanita,
Kozben javitottam a receptet, fogalmam sincs mikor "valtozott at" a kg evokanalra. De a lenyeg, hogy az eredeti receptben fel kilo liszt van, vagyis 50 dkg. :-) Remelem nem valaszoltam keson. Sok sikert a pogihoz! Udv: Zsuzsi

sirius
sirius Fri, 2013-11-15 01:25

Valaki árulja már el, mennyi liszt kell hozzá? Mert én itt fél csapott evőkanálnyit látok csak...

hencebence
Hena / hencebence Sat, 2013-01-19 20:22

Na erre mondják, hogy túl finom lett :) Nagyon köszönöm a receptet! Könnyű, isteni finom, abbahagyhatatlan valóban, pedig nem is volt itthon füstölt sajt, trappista került bele, a tetejére meg gouda. Legközelebb juhtúrósan is kipróbálom, szerintem azzal is működne.

banfizs
MotlaLePula / banfizs Wed, 2013-11-20 00:18

Szia hencebence! En is probaltam juhturoval, ugy is nagyon finom. De a csaladnak a tehenturos valtozat a kedvence. Koszonom a visszajelzest! Tenyleg orulok, hogy izlett! :-)

andilawyer
andilawyer Wed, 2012-10-17 13:22

Nagyon köszi ezt a receptet! Tényleg nagyon finom, és - ami nekem fontos szempont egy poginál - könnyed a tésztája.
Hála érte! :)

Üdv:Andi

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-08-20 06:10

Na ez a pogacsa tenyleg kierdemelte a nevet. Ma megsutottem, es a ferjem elkezdte enni, enni, es enni, majd megszolalt:" ezt a pogacsat nem lehet abbahagyni," pedig nem is tudta, hogy az a neve, hogy Abbahagyhatatlan Pogacsa. Igazan nagyon finom, en mar sok turos pogacsa receptet kiprobaltam, de ilyen jo egy sem volt.
Koszonom a receptet, udvozlettel, Veronika

banfizs
MotlaLePula / banfizs Wed, 2013-11-20 00:19

Szia Veronika, nagyon koszonom, hogy megirtad a tapasztalataidat. Orulok, hogy tetszett a recept, bar nem mai a hozzaszolas, sajnos csak most vettem eszre. Koszonet meg egyszer a hozzaszolasert! Udv: Zsuzsi :-)

wuff23
wuff23 Sat, 2012-08-11 21:21

Nagyon finom puha! Nagyon ízlett.
Egyébként mennyire kell hogy megkeljen a tészta? Úgy mint egy kalácsnál? Ma megsütöttem, de nem dagadt a tészta. (Oké, ez az én hibám, sokat bénázok az élesztős tésztákkal...)
A hajtogatásnak köszönhetően viszont nagyon szép leveles lett! Ezáltal meg magas. Tehát olyan, mintha megkelt volna... :)
A férjem nincs igazán oda a sós sütikért, de ezt a pogit kefirrel másodpercek alatt bepuszilta. :D

banfizs
MotlaLePula / banfizs Wed, 2013-11-20 00:25

Szia wuff23! Sajnos csak most olvastam a tobb, mint egy eves kommentedet. Remelem azota rajittel, de nem kell hatalmasra kelnie a tesztanak. Nekem sem mindig egyformara sikerul a kelesztes, plane mivel itt kulfoldon -ahol elek-, a hozzavalok nem az igaziak es nem olyanok, mint otthon. De eddig meg nem sikerult elrontanom egyszer sem. Ha jol megkel csak jobb, de ha kicsit picikebb marad a kelt teszta, az sem nagy problema, nekem nem rontota el. :-) Udv: Zsuzsi

1334
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
élesztő 5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
tehéntúró 25 dkg
füstölt sajt 25 dkg
trappista sajt 10 dkg
tejföl 1 ek