Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi linzerangyalkák

Adventi linzerangyalkák
Adventi linzerangyalkák
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan gyönyörűek ezek az angyalkák, hogy már a formázás közben teljesen átjárt az adventi hangulat. Csupán egy kedves angyalforma és egy mini szív alakú kiszúró kell hozzá. Ez egy linzertészta kicsit kevesebb cukorral a szokásosnál. Másnaptól kezdve igazán finom, amikorra összepuhul. Ebből a mennyiségből 20 db féltenyérnyi nagyságú angyalpár született (40 db keksz).

hozzávalók / 8 adag

  • 300 g finomliszt (4:1 arányban szoktam használni tönkölybúza finomliszt és teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt keverékét)
  • 1 csipet
  • 200 g vaj (puha legyen)
  • 90 g nádcukor (porcukor formájában - magamnak őrlöm)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db vanília (1 rúd kikapart magjai)
  • 0.5 citromból nyert citromhéj (lehetőleg bio)
  • 2 ek meggylekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük el a csipetnyi sót a lisztben.
  2. A puha vajhoz adjuk hozzá a porcukrot, és fakanállal (vagy robotgéppel) keverjük krémesre. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliát és a citromhéjat, és azzal is keverjük homogén állagúra a krémet.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze egy nagy gombóccá.
  4. Tegyük fóliába, és pihentessük a hűtőben minimum 30 percig vagy akár egész éjszakán át.
  5. Szaggatás előtt kapcsoljuk be a sütőt alsó-felső sütésen 170 fokra.
  6. Vegyük elő a tésztát a hűtőből. Ha kemény, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten puhulni, vagy akár át is gyúrhatjuk, semmi baja nem lesz. Aztán enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra (kb. 3 mm), és szúrjuk ki az angyalkákat párokban (1 egész és 1 szíves). Ha nem tapadásmentes tepsit használunk, akkor vajazzuk-lisztezzük ki, vagy használjunk sütőpapírt. 9-11 perc alatt megsülnek. Amikor először érzünk egy különösen finom illatot a levegőben, már kész is. Vagy ha látjuk, hogy a felső élük elkezdett pirulni, azonnal vegyük ki. A második tepsi 1-2 perccel hamarabb elkészül.
  7. Ha kivettük a sütőből, 1 perc után szedjük át sütőrácsra, és hagyjuk ott kihűlni. Végül a hátukkal tapasszuk őket egymáshoz egy kis lekvár segítségével.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 242
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrie_

Mióta szakács: 2014.01.03.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

angyalka linzer, lekváros linzer, angyal formájú ízes linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
finomliszt 300 g
1 csipet
vaj 200 g
nádcukor 90 g
tojássárgája 1 db
vanília 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
meggylekvár 2 ek