Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi mézeskalács Évi baba konyhájából

Adventi mézeskalács Évi baba konyhájából
Adventi mézeskalács Évi baba konyhájából
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sül a mézeskalács, csodás illat lengi be a lakást.

A tészta finom, ízletes, ha 50 dkg lisztből készítjük még puhább lesz!

Hatalmas élmény, mikor megszületik a kezeid közt egy kis díszített sütemény, bátran fogjunk hozzá, könnyebb, mint gondolnánk!

Idő az kell hozzá, de mire való az éjszaka, remek időtöltés!

Áldott karácsonyt kívánok!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szitáljuk. A mézet a zsírral felolvasztjuk, melegítjük, a tojásokat villával felkeverjük.
  2. A lisztes keverék közepére öntjük az olvasztott mézet és zsírt, a tojásokat, és összedolgozzuk, lehet géppel is. A tészta egy kicsit ragadni fog, de ez a normális.
  3. Folcpakkal letakarva hűvös helyen másnapig pihentetjük.
  4. Másnap lisztezett felületen, jól átgyúrjuk a tésztát (kézzel), hogy szép sima tésztát kapjunk, és távozzon a levegő belőle. Így sülésnél szép sima felületet kapunk.
  5. A tésztát kb 4 mm vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszaggatjuk. Adventi koszorút is lehet készíteni. 1 Nagyobb formát szaggatunk ki, és ehhez a formához kisebb formákat illesztünk. Sütés közben összesülnek!
  6. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát sütőpapíron jó sütni. Kb 15 perc a sütés, figyeljük, meg ne égjen!
  7. A cukormázhoz a porcukrot át kell szitálni, a tojásfehérjével és a citromlével jól ki kell keverni, habosítani. A massza jó kemény legyen, de még írható, papíron lehet kipróbálni. A ételfestéket, ha színeset akarunk, akkor a cukormázból elveszünk egy részt, és hozzákeverjük az ételfestéket, ha nagyon folyna a massza, porcukrot kell bele rakni.
  8. 1 keményebb nejlon zacskóba rakjuk a mázat, és ici-pici lyukat vágunk a zacskó végére, a zacskó tetejét begumizzuk, és lehet írókázni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 232
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézeskalács, cukormázas mézeskalácsok, mézes figurák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geroklemi
Geroklemi Tue, 2013-12-10 21:36

Kedves Évi baba! Nagyon ügyesen formáztad, mintáztad a sütiket! Gratulálok! Külön köszönöm az ünnepi jókívánságot, s én is áldott ünnepeket kívánok neked!

474
finomliszt 60 dkg
porcukor 25 dkg
méz 20 dkg
tojás 3 db
disznózsír 10 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
citromlé 2 ek
ételfesték 3 kávéskanál