Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonya likőr

Áfonya likőr
Áfonya likőr
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyből szoktunk hozni áfonya likőrt, de az nagyon hamar el szokott fogyni. Ez az utánpótlás egész évben beszerezhető, hiszen a boltokban lehet áfonyát kapni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A kiszedett áfonyát desszertnek kínálhatjuk, vagy süteménybe tehetjük. Nagyon finom, pudinggal fogyasztva.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, és szárazra töröljük egy konyharuha segítségével.
  2. Egy tiszta, jól záródó üvegbe tesszük a gyümölcsöt, és rászórjuk a cukrot, majd ráöntjük a vodkát. Jól összerázzuk.
  3. Négy hétig érleljük úgy, hogy naponta megrázogatjuk egy kicsit.
  4. Az idő leteltével leszűrjük, és az üvegben pihentetjük egy hétig.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
369 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

likőr áfonyából, áfonyás likőr

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

serfozogabi
serfozogabi Tue, 2014-06-24 08:32

Az afonya felet osszetorom utanna toltom ra a szeszt,vagy a vodkat igy sotetebb szine lesz es finomabb.

230
áfonya 250 g
vodka 5 dl
cukor 4 teáskanál