Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonya mousse

Áfonya mousse
Áfonya mousse
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különböző csokoládés mousse-ok az éttermek étlapjain fénykorát élik. Nem csak finom és könnyű elkészíteni, de nagyon elegáns és egyébként is: ki tudna ellenállni egy habos-krémes lágy gyönyörnek? :)

Kitaláltam, hogy el kéne készíteni az áfonyás változatát is, és egy kis kutakodás után rátaláltam egy blogon erre a jó kis receptre. Némi átalakítás után ez lett az én verzióm!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most egy olvadós belsejű muffin tetejére halmoztam a mousse-t, de fel lehet szolgálni akár magában is, vagy különböző erdei gyümölcsök társaságában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőnket előmelegítjük.
  2. Az áfonyát összekeverjük a nádcukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és zöldcitrom levével ízesítjük majd 15-20 percig sütjük.
  3. Az áfonyát még melegen pürésítjük, 100 gramm pürében feloldjuk az előzőleg vízbe áztatott zselatint.
  4. A cukorból és vízből szirupot főzünk, amit 120°C-osan a már majdnem felvert tojásfehérjéhez adunk, és kemény habbá verjük, majd az áfonyapüréhez keverjük. A tejszínt felverjük, és szintén az áfonyához forgatjuk.
  5. Tetszőleges formába öntjük a masszát, és pár órát dermedni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyahab, áfonyás sült tojáshab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

218
fekete áfonya 200 g
nádcukor 2 ek
limelé 1 lime-ból nyert
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
lapzselatin 2 db
tojásfehérje 25 g
cukor 15 g
víz 1 ek
habtejszín 200 ml