Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyakrémes party torta

Áfonyakrémes party torta
Áfonyakrémes party torta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a csodatortát szeretettel ajánlom kezdőknek is (haladóknak pláne), nagyon egyszerű, tök hamar elkészül, és szinte lehetetlen elrontani.

Az alapja csokis piskóta, amit egy igazi téli csemegével, borókabogyós áfonyakrémmel dobunk fel.

A megadott mennyiségek pont egy 24 cm átmérőjű tortára elegendők, de ha marad a krémből, simán adhatjuk palacsintához, pohárkrémhez vagy elmajszolgathatjuk magában is… két hétig eláll a hűtőben.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta:

Krém:

Habcsók-díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd az édesítőt, liszteket, szódabikarbónát, citromlevet, olajat, legvégül pedig a kakaóport.
  2. Tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). Kihűtjük, félbevágjuk, majd félretesszük.

Krém:

  1. A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, és kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az áfonyát, borókabogyót, szegfűszeget.
  2. Kb. 10 percig kis lángon kevergetjük, nem baj, ha elkezd forrni, lényeg, hogy az áfonya és a bogyók kicsit megpuhuljanak.
  3. Elzárjuk a lángot, pár percig hagyjuk hűlni a krémet, majd botmixerrel pépesítjük. Legvégül hozzáadjuk a zselatinport, alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, ha kell, a botmixert is újra bevethetjük.:)
  4. Összeállítjuk a tortát: az alsó lapot kb. 1 cm vastagon megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot, és a tetejét beborítjuk a maradék krémmel.
  5. Habcsókkal díszítjük: 3 tojásfehérjét 3 púpos ek. eritrittel felverünk, habzsák segítségével formákat nyomunk egy szilikonos sütőlapra, és 150 Celsius-fokon 10 perc alatt a sütőben kiszárítjuk (légkeveréssel).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

reform torta, paleo torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

275
gesztenyeliszt 2 dkg
mandulaliszt 10 dkg
1 csipet
citromlé 50 ml
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
xilit 5 dkg
tojás 5 db
kókuszolaj 2 ek
kókusztej 4 dl
xilit 7 dkg
borókabogyó 10 db
szegfűszeg 1 késhegynyi
zselatin 2 teáskanál
áfonya 30 dkg
tojásfehérje 3 db
erythritol 3 ek