Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyakrémleves citromhabbal

Áfonyakrémleves citromhabbal
Áfonyakrémleves citromhabbal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenceim a krémlevesek, főleg a gyümölcslevesek! :)

hozzávalók / 2 adag

áfonyakrémleves

citromhab

ajánlat

A habnál helyettesíthetjük a citromfüvet citromhéjjal is akár, én hidegen is nagyon szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

áfonya krémleves

  1. Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
  2. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

citromhab

  1. A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 773
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonya leves, leves áfonyából, krémleves áfonyából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

552
áfonya 50 dkg
cukor 3 púpozott ek
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 4 db
citrom 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 3 dl
citromfű 1 csokor
növényi habtejszín 2 dl