Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyamisu Era konyhájából

Áfonyamisu Era konyhájából
Áfonyamisu Era konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készült ez a friss, nyári, sütés nélküli édesség. Az áfonyabefőttet és a piskótatallért a Felvidéken szereztük be hozzá. A képen egy lépések közbeni fotó látható, hogy minden réteg egyszerre látszódjon. A név onnan ered, hogy ez a tiramisu gyümölcsös, kávé és nyers tojás nélküli, tehát gyermekek által is fogyasztható változata.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőtt levét leszűrjük. A gyümölcsöt és a levet félretesszük felhasználásig.
  2. A tejszínt habbá verjük. Nem muszáj teljesen keményre.
  3. A tejszínhez keverjük a mascarponét és a cukrot.
  4. A piskótatallért belemártjuk az áfonyalébe, és egy tálba sorjázzuk azokat. Először csak a mennyiség egyharmadát.
  5. Befedjük a krém egyharmadával.
  6. Megszórjuk az áfonya felével.
  7. Újabb rétegek következnek: piskótatallér, krém, áfonya, piskótatallér, végül krém.
  8. Ha marad még piskótatallér, azt szép szabályosan elrendezhetjük a tetején, áfonyalébe áztatva. Nekem 9 db maradt.
  9. Hűtőbe tesszük.
  10. 2 óra múlva, kanállal fogyasztható lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Era1980

Mióta szakács: 2019.06.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsmisu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
piskótatallér 240 g
áfonya 205 g
habtejszín 500 ml
mascarpone 250 g
finomítatlan nádcukor 5 csapott ek