Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás charlotte

Áfonyás charlotte
Áfonyás charlotte
47 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem Charlottot, több ízben és díszítéssel, fehér lisztből és cukorból. Kb. 3 hónapja azonban próbálkozunk egészségesebben étkezni. A férjemnek viszont még régebben megígértem, hogy áfonyás tortát sütök a születésnapjára, ezért a jól bevált receptemet alakítottam át. Áfonyalevem nem volt, ezért 1 dl vízben feloldottam 2 ek áfonyalekvárt, és ebben főztem fel a zselatint. Mindenkinek jobban ízlett, mint a hagyományos lisztes-cukros változat.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
  3. Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
  7. Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
  8. Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 848
elküldve: 4
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Györgyi

Mióta szakács: 2011.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

charlotte, piskótás torta, áfonyás piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
xilit 12 dkg
sütőpor 1 tk
áfonyadzsem 20 dkg
xilit 10 dkg
tehéntúró 50 dkg
zselatin 10 g
habtejszín 4 dl
áfonya 15 g
gyümölcslé 1 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál