Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás cheesecake szelet

Áfonyás cheesecake szelet
Áfonyás cheesecake szelet
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc süteményem, kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem az. Tartsuk be az időket, ne akarjuk aznap felvágni a sütit. Fontos, hogy a sütőben hűljön ki, majd a hűtőben történő 5-6 óra (esetleg 1 egész éjszaka) pihentetés. Érdemes kivárni, másnap egy sokkal élvezhetőbb, finomabb sütemény lesz a jutalmunk. Friss vagy fagyasztott áfonya híján, mikróban folyósra melegített lekvárral is elkészíthető a minta, de bármilyen más bogyós gyümölccsel elkészíthetjük.

hozzávalók / 6 adag

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük alufóliával úgy, hogy minden oldalán túllógjon.
  2. A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, és alaposan a tepsibe nyomkodjuk.
  3. 5 percig elősütjük, majd félretesszük. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.

A sajtkrémes részhez

  1. A krémsajtot a cukorral, tejföllel, liszttel simára keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a citromhéjat.
  2. Mikor sima és egynemű a massza, a kekszes alapra öntjük, és máris rátesszük a tepsit a gáztepsire, amiben majd megy a sütőbe. Ha kész a dekoráció, nagyon óvatosan kell majd bánni vele, nehogy szétfolyjon a minta.

Az áfonyás írókához

  1. Egy kis lábasban elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a hideg vizet, és csomómentesre keverjük. Mehet hozzá az áfonya, majd felforraljuk. Ezután pár percig közepes lángon rotyogtatjuk, folyamatosan kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Egy teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy magok, héj ne maradjon benne.
  2. Egy nejlonzacskóval is megoldható a dekoráció, de érdemes beszerezni egy injekciós fecskendőt (patika), és azzal dolgozni. A kissé langyosra hűlt, de még nem megkötött áfonyazselét felszívjuk a fecskendővel, és bepöttyözzük a süti tetejét. Ne a süti belsejébe nyomjuk a pöttyöket, hanem a felszínére. Ezután egy fogpiszkálóval soronként húzzunk vízszintes vonalat a pöttyök közepénél, így alakul ki a szívecskés minta. Fontos, hogy minden sor után töröljük meg a fogpiszkálót, vagy használjunk újat, különben foltos lesz a minta.
  3. Óvatosan becsúsztatjuk a tepsit a sütőbe, alá pedig egy lábas vizet teszünk, ami megakadályozza, hogy megrepedjen a süti teteje. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, mikor már nem remegős a sütemény, akkor készen van.
  4. Hagyjuk az elzárt sütőben 1 óráig (nyitott sütőajtóval), majd mikor teljesen kihűlt, akkor fóliázzuk le a tepsit, és éjszakára, de min. 5-6 órára tegyük hűtőbe.
  5. A sütit másnap alufóliával együtt vegyük ki a tepsiből, vágjuk kockákra, és a maradék áfonyaszósszal/zselével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 060
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta áfonyás írókával, áfonyás sajttorta kekszes alappal, sajttorta áfonyásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
kekszmorzsa 15 dkg
vaj 7 dkg
krémsajt 300 g
cukor 80 g
tejföl 70 g
finomliszt 1 csapott ek
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 1 csapott ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
víz 125 ml
citromlé 2 ek
áfonya 25 dkg