Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-erdeigombás-őzragu bográcsban

Áfonyás-erdeigombás-őzragu bográcsban
Áfonyás-erdeigombás-őzragu bográcsban
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bográcsozásnak megvan a maga hangulata, bármit is készítünk, de azért adjuk meg a módját :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékot felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már szép, piros színe van, mehet hozzá a kockára vágott őzhús. Amíg nem ereszt levet, addig sűrűn kevergessük, nehogy leégjen, de vizet még ne tegyünk hozzá, piruljon le előbb.
  2. Ha a hús kérget kapott a pirítástól, akkor tehetünk hozzá pár dl vizet. Amíg fő, előkészítjük a többi hozzávalót: A paprikát, paradicsomot, vargányát felkockázzuk, a fokhagymát sózva jól összetörjük, a borókabogyót ledaráljuk, vagy szintén apróbbra megtörjük.
  3. A paprika, paradicsom és az összes fűszer a fűszerpaprika kivételével mehet is hozzá a húshoz. A vörösbort ne egyszerre öntsük bele, hanem apránként locsolgassuk vele az ételt egészen a főzés végéig, így sokkal kellemesebb aromát kapunk.
  4. Az ételt időnként megkeverjük, odafigyelünk, hogy mindig legyen rajta víz, de ne sok, párolódnia kell, nem főni.
  5. Ha az őz már majdnem puha, mehet hozzá a kockázott vargánya gomba, az áfonya és a fűszerpaprika. Még kb. 10-15 percet főzzük ezekkel az alapanyagokkal az ételt, és már kész is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 362
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Holydiver

Mióta szakács: 2017.06.29.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

őzpörkölt, bográcsos vadpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

720
őzhús 3 kg
áfonya 50 dkg
vargánya gomba 80 dkg
vörösbor 5 dl
paprika 4 db
paradicsom 4 db
vöröshagyma 1.5 kg
sertészsír 20 dkg
borókabogyó 4 kávéskanál
60 g
bors 4 teáskanál
őrölt fűszerkömény 4 kávéskanál
fokhagyma 1 fej
fűszerpaprika 5 dkg
babérlevél 8 db
víz 5 dl