Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-fehércsokis torta

Áfonyás-fehércsokis torta
Áfonyás-fehércsokis torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára megígértem, hogy egy fehércsokis-mascarponés tortával fogok előállni. Mivel mindenképp lila színt szerettem volna, így esett a választás az áfonyára, ami tökéletesen passzolt az elképzeléshez. 

hozzávalók / 12 adag

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalapok

  1. A tojásokat és a sárgáját kikeverjük a tejjel egy tálban.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor és só.
  3. A lisztes keverékkel elmorzsoljuk a puha vajat, majd egy robotgép segítségével hozzákeverjük a tojásos-tejes keveréket.
  4. 2 db, 22 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk a keveréket egyenletesen, majd 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben egyszerre sütjük (persze csak ha befér a sütőbe). Körülbelül 30-40 perc alatt elkészül, de tűpróbával ellenőrizzük a belsejét.
  5. Ha megsült, kihűtjük, és a tortalapokat megfelezzük, így 4 vékonyabb lapot kapunk. Ha kissé deformált a torta, kiegyenlítjük egyenesre a felszínét.

Áfonyakrém

  1. A friss vagy fagyasztott áfonyát egy botmixer vagy aprító segítségével pürésítjük, majd egy lábasba öntjük. Lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy egy olyan lábast válasszunk, amiben nem ég oda/ragad le a krém.
  2. Az áfonyához facsarjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sót és a keményítőt.
  3. Csomómentesre keverjük, majd kis lángon, krémes-pudingos állagúra főzzük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  4. Levéve a tűzről, darabonként hozzáadjuk a hideg vajat.
  5. Ha zavar minket a krém darabossága átpasszírozhatjuk, majd hűtőben pihentetjük.

Mascarponekrém

  1. A feldarabolt fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A mascarponét a sóval, a vanília kivonattal és a fehér csokival jól kikeverjük.
  3. A habtejszínt felverjük kemény habbá, majd a 2/3-át óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, és hűtőbe tesszük. (A maradék tejszínhab a díszítésre szolgál.)

Összeállítás

  1. A tortát összeállítjuk: a tortalapra kerül egy vékony réteg áfonyás krém, majd a mascarponés-fehércsokis krém, és így rétegezzük. Úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a fehér krémből.
  2. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 027
elküldve: 2
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szundika2121

Mióta szakács: 2015.06.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarpone-s torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

928
tojás 4 db
tojássárgája 2 db
tej 330 ml
finomliszt 400 g
cukor 250 g
sütőpor 1 csomag
3 teáskanál
vaj 250 g
áfonya 150 g
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 2 ek
tojás 4 db
étkezési keményítő 1 púpozott ek
vaj 100 g
1 csipet
mascarpone 500 g
habtejszín 500 ml
fehér csokoládé 300 g
vanília kivonat 2 kávéskanál
1 csipet