Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás hullámos krémes

Áfonyás hullámos krémes
Áfonyás hullámos krémes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a krémeseket, gondoltam, feldobom egy kis áfonyadzsemmel... hát nem lett rossz. A vaníliás krém jól harmonizál az áfonyadzsem kissé fanyar ízével. Nem bántam meg ezt a párosítást, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Tetejére

ajánlat

A vaníliás pudingporhoz 1 csomag vanillincukrot is keverhetünk, így erősebb vaníliás ízt érünk el.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a csipet sóval, és lassan beleöntjük a lisztet.
  2. Folytonos keveréssel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik.
  3. Kissé kihűtjük a tésztát.
  4. Robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk az egész tojásokat és a sütőport.
  5. Kétfelé osztjuk a tésztát, sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütjük "zsemleszínűre" mind a két lapot.
  7. Gyorsan sül, folyamatos figyelmet igényel!

Krém:

  1. A krémhez a vaníliás pudingport (2 tasak) 8 dl tejben megfőzzük.
  2. 6 ek cukrot keverünk még forrón a krémhez. Kihűtjük!
  3. Rátesszük az alsó lapra a vaníliás krémet, erre jön a 6 ek áfonyadzsem és a másik lap.

Tetejére:

  1. A tejcsokoládét az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és a tésztára rácsorgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Irénce.

Mióta szakács: 2012.01.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-lekváros krémes, áfonyalekváros süti pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
finomliszt 15 dkg
víz 2.5 dl
sertészsír 15 dkg
1 csipet
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 6 ek
áfonyadzsem 6 ek
tejcsokoládé 90 g
napraforgó olaj 1 ek