Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás joghurttorta

Áfonyás joghurttorta
Áfonyás joghurttorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az áfonyát, és nyár végén nagyon szép kínálat volt belőle a kedvenc zöldségesemnél.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

ajánlat

Kevésbé feldíszítve teadélutánok ideális kísérője.
Több díszítéssel (pl. rózsaszín és lila marcipán díszekkel) hölgyek számára ideális születésnapi vagy egyéb alkalmi meglepetés.

Szólj hozzá!

elkészítés

Könnyű piskótát készítünk:


  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
  3. Vajjal kikent, belisztezett (közepes méretű) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük.
  4. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni a formában.

Közben elkészítjük a krémet:


  1. A zselatint 6 evőkanál áfonylében feloldjuk, hagyjuk hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat. Belekeverjük a zselatint, majd végül az egészben hagyott, megmosott áfonyát.

Összeállítás:


  1. A krémet a piskóta tetejére öntjük a tortaformában.
  2. A tetejét körberakhatjuk a maradék áfonyával, vagy ízlés szerint díszíthetjük.
  3. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed, szeletelhető.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 54 972
elküldve: 11
receptkönyvben: 332
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egon79
egon79 Mon, 2016-07-04 22:08

Jaj de régi itt a legújabb hozzászólás! Sebaj!
Éppen ma sütöttem meg egy születésnapra. Némi áfonyalekvárral és vanília kivonattal kiegészítettem és nagy sikere lett!
Köszönöm az ötletet!

Pirka
Kama Suflé / Pirka Tue, 2012-06-26 22:09

Szia debino!
Zselatinfixet, ami por állagú és csak a krémbe, vagy a felvert tejszínhabba kell keverni.
További szép estét! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-29 17:42

Nekem nagyon bejött a recept és a családnak is. Így a héten csinálhatok megint! Egyébként én a tetejére gyümölcskocsonyát tettem és szederrel készítettem el. Ajánlom mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-22 17:42

Nagyon tetszik ez a recept. A joghurtnál mennyire gondoltál ( különböző méretűek vannak)?

Pirka
Kama Suflé / Pirka Fri, 2009-10-23 01:00

én a 2dl kis poharast használtam. Persze lehet több krémmel is készíteni, de akkor több zselatin is kell hozzá.

233
tojás 3 db
porcukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
áfonya 20 dkg
joghurt 350 g
habtejszín 3 dl
gyümölcslé 60 ml
zselatinfix 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál