Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás keksz levendulával

Áfonyás keksz levendulával
Áfonyás keksz levendulával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden utcasarkon levendulát árulnak, ezért nem hagyhattuk ki ennek a szuper illatos keksznek az elkészítését. A reggeli tea/kávé mellé tökéletes választás! :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a liszteket, a sütőport, a levendulát, a vörös áfonyát és a reszelt citromhéjat. Jól elkeverjük, és félretesszük.
  2. Előveszünk egy másik tálat, krémesre keverjük a vaj-porcukor párost, majd elkeverjük benne a tojást is. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, simára keverjük, és legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük.
  3. A lehűlt masszából teáskanállal kisebb adagokat mérünk, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és finoman kilapítjuk.
  4. 180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 762
elküldve: 4
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

levendulás keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
finomliszt 300 g
kukoricaliszt 20 g
sütőpor 1 tk
levendula 1 db
áfonya 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 300 g
porcukor 80 g
tojás 1 db