Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-kökénylekváros szelet

Áfonyás-kökénylekváros szelet
Áfonyás-kökénylekváros szelet
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a neten találtam, és ribizlilekvárral, ribizliszemekkel volt készítve. Sajnos a termett gyümölcsöt már elhasználtam másik sütikbe, se a piacon, se másik két boltban sem kaptam már ribizlit. Így jött az ötlet, hogy legyen áfonyával díszítve és kökénylekvárral kenve, amit Anyósomtól kaptam. Nagyon különleges ízvilága lett. Természetesen egyéb gyümölccsel és lekvárral is készíthető.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kavart tésztát: a tojást a cukorral, az olajjal kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a szódabikarbónát. Fokozatosan adagolva öntjük bele a tejet.
  2. Előmelegített sütőben egy nagyobb, kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor kihűlt, hosszában kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a búzadarát. Amíg hűl, a margarint kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral.
  5. A két krémet összekavarjuk, és a felét az egyik tésztacsíkra kenjük.
  6. A krémre kanalazzuk a lekvárt, majd ráfektetjük a másik tésztát.
  7. A maradék krémmel lekenjük a tetejét.
  8. Az áfonyaszemeket megmossuk, és a sütit feldíszítjük vele, majd a csokit ráreszeljük.
  9. Kb. egy órára hűtőbe tesszük. (Még jobb előző nap elkészíteni.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 858
elküldve: 4
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes lekváros sütitorta, lekvárral töltött kevert sütemény, krémes süti kökénylekvárral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Frisch Ági
Frisch Ági Tue, 2014-01-14 18:20

Nagyon mutatós,és ráadásul finom is.Az áfonya nagyon egészséges.
üdv.Ági

376
tojás 1 db
cukor 11 ek
napraforgó olaj 11 ek
finomliszt 15 csapott ek
szódabikarbóna 1 tk
tej 2.5 dl
tej 3 dl
búzadara 2 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 7 dkg
porcukor 7 dkg
kökénylekvár 4 ek
áfonya 10 dkg
csokoládé 2 dkg