Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás kosárka

Áfonyás kosárka
Áfonyás kosárka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az édesség frissen sütve, tejszínhabbal a legfinomabb. Egész évben készíthetjük, mert mélyhűtött áfonyával is remek.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat, a lisztet, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást és aromát/vagy rumot robotgépben összedolgozzuk, hogy tésztát kapjunk.
  2. Akkora lappá nyújtjuk, hogy kerek, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a 12 korongot, és kibéleljük vele a muffin formákat. Húzzuk a tésztát jól a szélére, hogy eléggé magas legyen a tészta.
  3. A tészta alját szurkáljuk meg villával. 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Töltelék

  1. Közben a marcipánt finomra reszeljük. Ez úgy lehetséges, hogy mélyhűtőben tartjuk 24 órát a mélyhűtőben. A cukrot és a vajat hozzákeverjük, jó krémes állagúra.
  2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a lisztet is belekeverjük.
  3. A formát a hűtőszekrényből kivesszük, és a sütőben elősütjük 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megtöltjük a töltelékkel a kosarakat. Mindegyikre 5-6 szem áfonyát halmozunk.
  4. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle egy kissé meg nem barnul. A kis töltött kosarakat a formából kivesszük, és papírral bélelt tányérkákra helyezzük, majd így szervírozzuk. Tejszínhabot kínálunk melléje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 517
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános áfonyás kosárka, marcipános-áfonyával töltött kosárka, gyümölcsös marcipános kosarak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

747
vaj 12 dkg
finomliszt 10 dkg
porcukor 1 ek
mandulaliszt 5 dkg
tojás 1 db
fehér rum 1 ek
marcipán 12.5 dkg
cukor 3 ek
vaj 7.5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
áfonya 15 dkg