Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-limoncellós lepény

Áfonyás-limoncellós lepény
Áfonyás-limoncellós lepény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Estére barátok jönnek szalonnát sütni, gondoltam, kellene valami édeség. Ezek voltak itthon :D Eredetileg leveles tésztával szerettem volna, de biztos csak álmodtam, hogy van még egy zacskóval a fagyasztóban, ezért aztán réteslappal helyettesítettem. Nagyon finom lett, szerintem leveles tésztával is meg lehet próbálni bátran. Azt gondoltam, a limoncellót nem lehet majd benne érezni, de tévedtem.


hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tepsit kivajazunk és beterítünk 8 rétegben réteslappal úgy, hogy a tepsi szélét is befedje kissé.
  2. A többi hozzávalót - az áfonya kivételével - egy késes robotgépben, vagy ha nem durva szemcséjű a túrónk, hanem a papírcsomagolású, akkor sima mixerrel, vagy akár kézzel jó alaposan kikeverjük.
  3. A masszát a réteslapra öntjük, majd rászórjuk az áfonyát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 perc.
  5. Hűtve lehet szeletelni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 999
elküldve: 2
receptkönyvben: 387
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fame
fame Wed, 2014-07-23 13:57

Nagyon jo lett !!!!!( mind az 5szor) KOSZ hogy meg osztottad velunk!!! <3

Ficanka123
Ficanka123 Thu, 2011-08-04 12:24

  Elkészítettem! Egyszerű, gyors, és nagyon finom! Ajánlani tudom.

Varga Beáta
Varga Beáta Sun, 2011-06-12 09:50

Gyakran készítem és eddig mindenkinek nagyon tetszett. Annyit variáltam rajta, hogy a tésztát muffin formába osztom szét és rakom bele a tölteléket.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 17:58

oké, kipróbálom. köszi :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 16:58

fagyasztott áfonyából is lehet?
ha igen akkor fagyasztva vagy felengedve szórjuk rá?

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-12-01 17:36

szia hingrid, igazából nem tudom, mert frissből készítettem. Félő, hogy a fagyasztott levet enged. De ha fagyasztott, akkor inkább engedd ki és csepegtesd le. Üdv, Juci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 20:27

Kedves Strawberry!
Nagyon jó ez a recept, ma készítettem el, még várom, hogy kihűljön, de nem bírtam ki, hogy ne kostoljam meg, isteni lett! :)
Köszönöm a receptet!
Üdv, Niki

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-23 17:31

Kedves strwberry!A kajabetevést még a csodás ételedre írtam, a mangós szekrényborulást , azt feltétlen várom!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-23 17:08

Kedves strawberry!Én meg most látom a receptet, és már rakom is a receptjeim közé!!!!!Köszi!!!!!!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-23 16:58

Kedves strawberry!Köszi, de van olyan érzésem, hogy nem csak a megnézésig fogok eljutni, receptkönyvbe is rakom és el is készítek.Puszi és köszi!!!Éva-Anyóca Láttad , hogy mi van a sárga tulipán helyén???begurultam!!!!!(nem mérgesen, hanem mondjuk szó szerint.hahaha)

303
réteslap 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
ricotta 25 dkg
porcukor 5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
limoncello 60 ml
citromlekvár 2 ek
tojás 3 db
áfonya 20 dkg