Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás mascarpone puding

Áfonyás mascarpone puding
Áfonyás mascarpone puding
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, selymes krém gyümölccsel és ropogós mandulával. Egyszerű és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral és kb. 6 ek tejjel. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, és kb. 1 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a mascarponét, és háztartási fóliával letakarva hagyjuk hűlni.
  2. A mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk hűlni. Az áfonyát megmossuk, hagyjuk szűrődni.
  3. A kihűlt pudingot simára keverjük, hozzákeverjük a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínt, majd az áfonyával és a mandulával poharakba rétegezzük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 162
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém áfonyával, elegáns desszertkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 50 g
tej 500 ml
mascarpone 125 g
habtejszín 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
mandulapehely 50 g
áfonya 300 g