Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-mascarponés képviselőfánk

Áfonyás-mascarponés képviselőfánk
Áfonyás-mascarponés képviselőfánk
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunk kedvenc képviselőfánk receptje, áfonyával és mascarponéval felturbózva.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Felforraljuk az olajat a vízzel, a cukorral és a sóval.
  2. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától.
  3. Ezután robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni, és lassan hozzáadagoljuk a tojásokat.
  4. A tésztából kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vízzel bespricceljük.
  5. 210 C-on 15 percig sütjük.

Krém elkészítése

  1. Az áfonyát leturmixoljuk, majd a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt a krém, akkor összekeverjük a mascarponéval.

Hab elkészítése

  1. 40 g cukrot felforralunk éppen annyi vízzel, ami ellepi.
  2. A tojásfehérjét a maradék 30 g cukorral felverjük, majd ehhez lassan hozzákeverjük a vizes szirupot.

Tálalás

  1. A fánkot kettévágjuk.
  2. Az aljára először az áfonyás krémből nyomunk, ráhalmozzuk az áfonya szemeket, majd habot nyomunk rá, és ráhelyezzük a fánk kalapját.
  • sütési hőfok: 210°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nadri

Mióta szakács: 2015.08.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
kategória: fánk
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés képviselőfánk, áfonyás mascarponekrémes képviselőfánk, gyümölcsös mascarponekrémes képviselő

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

505
napraforgó olaj 65 g
víz 65 ml
finomliszt 65 g
tojás 2 db
1 késhegynyi
cukor 1 késhegynyi
áfonya 250 g
tej 2.4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 250 g
cukor 70 g
tojásfehérje 3 db
víz 0.5 dl
áfonya 100 g