Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-meyer citromos piték

Áfonyás-meyer citromos piték
Áfonyás-meyer citromos piték
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Gasztroblogger rovatba készített pitéim receptjének receptkönyvbe menthető változata.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Nekem ebből a mennyiségből 8 db pite lett (a kiszúró mérete:  12x12 cm és 3x3 cm). A meyer citrom helyett használhatunk sima citromot is, azzal is nagyon finom lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meyer citromot nagyon alaposan megmossuk, és a héját lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A töltelékhez összekeverjük az áfonyát, a keményítőt és a cukrot, valamint a maradék reszelt citromhéjat, és adunk hozzá pár csepp citromlét.
  4. A tésztát a pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 3-4 mm vastagságúra sodorjuk.
  5. Tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk (én most egy szivecskéset választottam). és minden másodikon egy kisebb alakú kiszúróval készítünk egy lyukat, ahol majd a gőz távozni tud. (Ha nincs nagyméretű szaggatónk, papírból vághatunk ki bármilyen sablont, amit majd késsel körbevágunk.)
  6. A nem lyukas szivecskéket sütőpapírra tesszük, halmozunk rájuk 1-1 ek áfonyát, majd lefedjük őket a kiszúrt szívekkel, és egy villa segítségével a széleit összenyomkodjuk.
  7. Enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás pite, szivecskés pite, mini pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikki
vikki / vikki Tue, 2012-11-13 08:46

Egy citrom fajta, a mandarin és a citrom keresztezéséből. A héja narancssárga, mandarinos illatú, a leve pedig kevésbé savanyú, mint a "hagyományos" citromé. Néha elvétve felbukkan üzletekben, legtöbbször a sima citromok közt. Egyébként ezt a sütit sima citrommal is elkészítheted, ha szeretnéd mellé az enyhén mandarinos aromát is akkor esetleg reszelhetsz hozzá egy kevés jól megmosott mandarin héjat is és pár csepp levet is tehetsz hozzá.

1025
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
áfonya 15 dkg
cukor 1 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 5 csepp