Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fő apropó, hogy végre megérkezett a kemencém, amiben mindent egyszerre szerettem volna sütni-főzni. Ez a kalács nagyon egyszerű, még a törött jobb kezem nélkül is összedobtam. Finom, lágy, sokáig friss marad a benne lévő jelentős mennyiségű tejszíntől. Kicsit eltértem a hagyományostól, ahol tejszín+tej kombó a szokásos. Én tej helyett tejfölt használtam. Tagadhatatlanul nem fogyókúrás, de ellenállhatatlan. Ebből a mennyiségből két kalács sült ki.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit dagasztógép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk, majd kelesztőtálban háromnegyed órát kelesztjük.
  2. Ha a tészta megnőtt kétszeresére, enyhén lisztezett munkafelületen nyolc részre osztjuk.
  3. Minden egyes darabot kinyújtunk vékonyra (2-3 mm), téglalap alakúra.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük juharsziruppal, megszórjuk aszalt áfonyával és kézzel durvára tört pekándióval, majd feltekerjük. Minden egyes darabot megtöltünk.
  2. Két formát kikenünk vékonyan olajjal, és négy-négy hengert egymás mellé fektetve, megtöltjük a sütőtálat. Lefedve 25 percet kelesztjük, míg újra szép magas lesz.
  3. Ha megkelt, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos kemencében/sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x22x8 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 770
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: holland
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös kalács, különleges kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

526
tönkölybúza liszt 100 dkg
habtejszín 500 ml
tejföl 4 ek
instant élesztő 10 g
gyümölcscukor 4 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 2 db
juharszirup 4 ek
vörösáfonya 20 dkg
pekándió 10 dkg
tojás 1 db