Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sajtkrémtorta

Áfonyás sajtkrémtorta
Áfonyás sajtkrémtorta
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kerestem egy keksz alapú, könnyű sajtkrémtorta receptet, aztán egyszer csak nekiálltam, és kikísérleteztem, amire gondoltam.:) Az eredmény egy isteni, laza krémes, diótól ropogós alapú torta lett, a család egyik kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összemorzsoljuk, és kitöltünk vele egy kerek, 26 centis tortaformát.
  2. A krém hozzávalóit jól összedolgozzuk robotgéppel, és ráöntjük a morzsára. A friss áfonyát belepotyogtatjuk a még nyers tésztába.
  3. A tortaformát alufóliával körbetekerjük, és egy magas peremű tepsibe állítjuk, majd a tepsibe kb. 2 centi magasan vizet öntünk, és kb. 120 Celsius fokon 90 percig sütjük.
  4. Szobahőmérsékleten visszahűtjük, és hűtőben 1-2 órán át pihentetjük, ezután szépen lehet szeletelni.
  5. Ha áfonya nélkül sütjük a tortát, szeletelés előtt megkenhetjük sűrű áfonyalekvárral.:)
  • sütési hőfok: 120°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 60 675
elküldve: 15
receptkönyvben: 173
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

keNoe

Mióta szakács: 2013.08.28.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszalapú sajtkrémtorta, sajtkrémtorta áfonyával, áfonyás sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1501
háztartási keksz 15 dkg
dió 5 dkg
cukor 5 dkg
vaj 10 dkg
mascarpone 50 dkg
cukor 20 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
tejföl 35 dkg
tojás 6 db
citromhéj 1 citromból nyert
áfonya 10 dkg