Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sajttorta a konyha világától

Áfonyás sajttorta a konyha világától
Áfonyás sajttorta a konyha világától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát érdemes a tálalás előtti nap elkészíteni, jól kihűl, és szépen szeletelhető.

hozzávalók / 8 adag

a kekszes alaphoz

  • 30 dkg keksz (vörösáfonyás)
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a kekszes alaphoz

  1. A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  2. 23 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a kekszes masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonyaszósz felét, a krém második felét, majd a maradék áfonyaszószt.
  4. 200°C-ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig. Ezután a sütőt kikapcsolva további 1 órára a sütőben hagyjuk (ajtó zárva). Majd az 1 óra letelte után az ajtót kinyitva további 1 órára a sütőben hagyjuk. Szobahőmérsékleten kihűl. Éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy teljesen áthűljön.
  5. Tálalás előtt vesszük ki a tortaformából.

a sajtos krémhez

  1. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, tojással, joghurttal, liszttel.

az áfonyszószhoz

  1. Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral elkevert áfonyára öntjük.
  2. Összemelegítjük, míg a cukor elolvad, majd kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk, szószos állagra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 16 389
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta áfonyával, kekszes alapú sajtos áfonyás torta, áfonyás sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PrincessConsuela
PrincessConsuela Sat, 2019-04-06 16:18

A leírtak szerint csináltam. A szélén kb fél centi van ami egy picit szilárd, a többi része pont ugyanolyan folyós mint amikor betettem.

547
keksz 30 dkg
vaj 12 dkg
krémsajt 50 dkg
cukor 13 dkg
tojás 2 db
joghurt 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
áfonya 15 dkg
cukor 2 dkg
étkezési keményítő 3 g
víz 1 ek