Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából

Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából
Áfonyás sajttorta Szofika konyhájából
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy olcsó sütemény, de néha lehet dőzsölni, nyári szülinapos barátok/családtagok pedig igazán megérdemelnek egy ilyen finomságot.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz:

A krémhez:

  • 600 g krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 tk vanília esszencia
  • 300 g áfonya
  • 100 g kristálycukor
  • 3 zselatinlap
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1-2 percig, épp csak, hogy átjárja a cukorszirup őket, és egy kis színt adjon az áfonya a szirupnak. 2 perc után elkezdenek szétfőni az áfonyák. Szűrjük le a gyümit a szirupból, és tegyük félre hűlni.
  2. A vajat olvasszuk meg, a kekszet pedig aprítsuk por állagúra. Alaposan keverjük össze.
  3. Vajazzuk ki a tortaforma oldalát és az alját is.
  4. A kekszes masszát oszlassuk el a tortaforma alján, és alaposan nyomkodjuk le egy habkártya vagy egy pohár segítségével. Félórára tegyük hűtőbe.
  5. A zselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe, majd pici vízzel kis lángon olvasszuk fel.
  6. A krémsajtot a porcukorral és a vanília esszenciával simára keverjük, hozzáadjuk a zselatint majd szilikonos lapáttal beleforgatjuk a felvert tejszín habját is.
  7. Az áfonya felét is óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszához, és simítsuk a kekszes alapra. Alufóliával fedjük le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
  8. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát. Locsoljuk meg az áfonyasziruppal, és szórjuk meg a tetejét a maradék áfonyával.
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 56 005
elküldve: 19
receptkönyvben: 447
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás cheesecake, kekszalapú sajttorta, tejszínes-áfonyás sajttorta sütés nélkül

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ricky001
Ricky001 Mon, 2014-10-13 17:50

Kedves Szofi!

Én valami Spar-os krémsajttal csináltam, de úgy éreztem, hogy emiatt is lett sós az íze. Az állag nem zavart volna. Talán még ott rontottam el, hogy a felénél több lett az áfonya, de ez nem másíthatott volna annyit az ízén, ettől kicsit savanykásabb lett, ami nem zavart volna. De ez is új infó, megpróbálom Philadelphia sajttal :) Köszönöm szépen!

Ricky001
Ricky001 Mon, 2014-10-13 15:48

Egy ismerős elkészítette és utána hónapokig ezzel álmodtam, olyan finom volt. Aztán én is elkészítettem és borzalmas lett. Kezdő szakácsként nem mascarpone-t vettem, bár krémsajtot, natúrt, de ott valahol elromlott minden. :( sajnálom, nem adom fel. Szeritem ez volt a gond vele.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Mon, 2014-10-13 15:55

Kedves Ricky,sajnalom,hogy nem sikerult :( miert nem lett jo,az allaga nem sikerult,vagy izre? En ezt egyebkebt Philadelphia kremsajttal csinaltam de elvileg mas natur kremsajttal is kene mukodnie :( udv: Szofi