Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából

Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából
Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem és keresem az újdonságokat. Bár nem követem naprakészen az új sütemény, édesség trendeket, de van még tervem, amit ki szeretnék próbálni. Ilyen volt az Áfonyás sajttorta is. Már egy ideje nézegettem és készülődtem, hogy elkészítsem. Most sort kerítettem rá, és nagyon tetszik az ízvilága. 

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók az alaphoz

  • 30 dkg zabkeksz (finomra őrölve)
  • 14 dkg vaj (olvasztott)

Hozzávalók a rakományhoz

ajánlat

Folyamatosan hűtőben tartva 5 napig áll el, ezért kiváló desszert lehet családi-baráti összejövetelek alkalmával, mivel 2-3 nappal előbb elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük (villany 200 fok, légkeverős 180 fok).
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. A kekszet az olvasztott vajjal keverjük össze, és egyenletesen terítsük a tepsibe. Nyomjuk le jó erősen egy kanál hátával.
  4. Süssük 10 percig, aztán hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a rakományhoz

  1. Az áfonyát 2 evőkanál vízzel és 1,5 dkg cukorral tegyük fel főni, lassú tűzön. Időnként keverjünk bele. Forraljuk 2 percig.
  2. 1 evőkanál vízbe keverjük el az étkezési keményítőt, és adjuk az áfonyához. Amint visszaforr, vegyük le, és hűtsük ki.
  3. A mascarponéhez keverjük hozzá a többi hozzávalót.
  4. A krémsajtos keverék felét öntsük a kekszalapra, és kanállal pöttyözzük rá az áfonyaszósz felét. Mehet rá a krém másik fele. Csorgassuk rá a maradék áfonyaszószt, és egy kanál végével húzzunk bele örvényeket.
  5. Süssük a tortát 10 percig (180 fokon villany), majd vegyük le a hőfokot (110 fok, villany), és süssük 30 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de a tortát hagyjuk a sütőben 1 órán át, aztán nyissuk ki a sütő ajtaját, de a torta maradjon benne még 1 órát. Végül szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tegyük hűtőbe 3 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szöszi konyhája

Mióta szakács: 2013.08.12.
13 recept

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, áfonyaszószos sajttorta, keksz alapú sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
zabkeksz 30 dkg
vaj 14 dkg
áfonya 15 dkg
víz 3 evőkanál
barna cukor 25 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
mascarpone 50 dkg
tejföl 200 ml
tojás 3 db
finomliszt 4 evőkanál
vanília kivonat 2 teáskanál