Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sült túrótorta

Áfonyás sült túrótorta
Áfonyás sült túrótorta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, könnyed és nagyon finom sütemény. Nálunk sikert aratott. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, majd a tojásokkal összedolgozzuk. A túrós masszához keverjük a tejfölt és a vaníliás pudingport. Alaposan összedolgozzuk.

  2. A masszát sütőpapírral bélelt piteformába öntjük, a tetejére szórjuk a megtisztított, lecsepegtetett áfonyát.

  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 172
elküldve: 35
receptkönyvben: 416
elkészítve: 41/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta áfonyásan, áfonyás-pudingos túrótorta, áfonyás túrótorta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kkartal
kkartal Fri, 2019-03-29 18:58

Szia!
Én a kisfiammal készítettem, nekünk jól sikerült és nagyon ízlett mindenkinek.
Nagyon könnyű lett és imádom, hogy vaj és liszt sem kell bele. Köszi :-)

Scarlettohara
Scarlettohara Thu, 2014-12-04 10:48

Tegnap megsütöttem a tortát, tettem bele kb 4 evőkanál zablisztet, valami isteni lett! Köszi a receptet!

En52hw
En52hw Sat, 2014-09-27 21:37

Valóban nem szabad frissen enni, mi vártunk vele kb. 2 órát. De akkor mar nagyon jo volt az állaga. Szerintem ki fogom próbálni más gyümölccsel is, mert páromnak nagyon bejött az állaga.

Suomi
Suomi Sun, 2014-06-01 18:57

Szia,

tegnap megcsináltam ezt a tortát. Kb. 45 percig sütöttem, a teteje szépen megpirult, de belül még mindig kicsit lágy volt - úgymond enyhén folyós.
Ma ettük meg a maradékot és azt kell mondanom, hogy ma viszont tökéletes volt. Ízre és állagra is mérföldekkel jobb volt, mint frissen. Ma már sokkal jobban kiérződött a túró íze is, mint tegnap.
Lehet legközelebb úgy csinálom meg, hogy nem belerakom az áfonyát, hanem mártást készítek belőle és azzal nyakonöntöm tálaláskor.

almassuti
almassuti Sun, 2014-02-16 21:25

hello én valamit elrontottam? nem sül meg:(( igaz fagyasztott volt a gyümi és úgy tettem a tetejére. most mit tehetnék?

DarkAngel
Via / DarkAngel Mon, 2014-04-28 11:12

Szia,
Nem tudom mi lehet a gond. Fagyasztott gyümölccsel én még nem próbáltam.

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-06-15 15:15

Kedves Via,

tegnap elkeszitettem, nagyon finom, guszta, köszönöm a receptet, melyet eltettem a receptkönyvembe.

Üdvözlettel
Marti48

ramona0321
ramona0321 Sat, 2012-12-08 21:20

Szia!
Mekkora formában csináltad? Nagyon jól néz ki, szeretném elkészíteni! :)

DarkAngel
Via / DarkAngel Sun, 2012-12-09 23:41

Szia,

24 cm átmérőjű piteformában készítettem. Jó sütögetést! :)

Via

atarkoi
atarkoi Sun, 2014-07-27 20:11

Kedves Via!
Most akadtam a receptedre, es orultem, mert elso olvasatra konnyu es egyszeru. Aztan elolvastam a hozzaszolasokat es megijedtem kisse. Itt ult az afonya a hutoben es mar nagyon csinalni kellett vele valamit... A recepted pedig kezenfekvonek tunt, mert minden hozzavalo meg volt. Vegul, mikor mar osszekevertem a hozzavalokat, akkor arra gondoltam, h sokan panaszkodtak, h hig, h nem sult at, kanallal lehetett kiszedni a formabol es nekem is ugy tunt, h ez nem massza, hanem annal sokkal folyekonyabb. Fogtam egy keves zabpelyhet es hozzakevertem a hig masszahoz es ugy toltam be a sutobe, raadasul a maradek afonyat folfoztem szosznak. Prima kis suti kerekedett belole:)) Koszonom!

DarkAngel
Via / DarkAngel Mon, 2014-07-28 22:50

Úgy látszik ez egy megosztó recept. Nekem liszt nélkül is tökéletes volt, sőt azóta többször készült, másféle gyümölccsel is, bár mi nem azonnal, forrón ettük, hanem hagytuk szikkadni egy kicsit. Örülök, hogy zabpehellyel is finom; köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat. :)

361
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tejföl 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
áfonya 20 dkg