Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-szilvás morzsa

Áfonyás-szilvás morzsa
Áfonyás-szilvás morzsa
37 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből ez az egyik kedvencem, mert nem igényel “földöntúli” hozzávalókat és a sütéssel együtt fél óra alatt kész. Ezalatt még az édes mascarponét is kikeverem, amivel tálalhatom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral édesített mascarponéval esszük vagy tejsodóval tálaljuk, de fagylalttal vagy pudingkrémmel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, ha légkeveréses, elég a 170 fok is.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és ha túl nagy lenne, akkor még egyszer eldaraboljuk. Összekeverjük az áfonyát és a kimagozott, kis darabkákra vágott szilvát egy lábosba, belekanalazzuk az 50 g cukrot, a lisztet és a fahéjat. Állandóan kevergetjük, és ha már kellően átmelegedett (ez kb. 12 perc) átöntjük egy lapos sütőformába.
  3. Az olvasztott vajat, a zabpelyhet és az 50 g cukrot összekeverjük. A zabpelyhes keveréket rákanalazzuk a gyümölcsökre.
  4. Betoljuk a sütőbe 20 percre, hogy a teteje szép aranyszínű legyen.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x25 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 971
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös zabpehelymorzsa, szilvás-áfonyás édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
áfonya 300 g
szilva 400 g
vaj 100 g
cukor 100 g
zabpehely 150 g
fahéj 0.5 kk
finomliszt 2 evőkanál