Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás torta

Áfonyás torta
Áfonyás torta
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom szülinapjára készült ez a tejszínes-áfonyás finomság.

hozzávalók / 6 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát 2 ek cukorral feltesszük főni. Folyamatosan kevergetve jól felforraljuk, amíg besűrűsödik. Ha besűrűsödik, leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. Egy 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a lisztet.
  4. Habbá verjük a tojásfehérjéket, és két részletben a lisztes masszához keverjük. Beleöntjük a tortaformába, és az előmelegített sütőben készre sütjük. 30 percig ne nyitogassuk a sütőt! Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Ha a torta kihűlt, három lapba vágjuk.
  6. A mascarponét elkeverjük 1 ek cukorral.
  7. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan a mascarponéhoz keverjük, közben belekeverjük az áfonya lecsepegtetése után maradt gyümölcshúst.
  8. Az alsó tortalapot megkenjük az áfonya lecsepegtetése után maradt lével, ami jól megkocsonyásodott. Rákenjük a krém harmadát. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük a zselével és az áfonyás krémmel. Rátesszük a harmadik lapot is, és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 4 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

judii28

Mióta szakács: 2015.06.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes áfonya torta, tejszínes mascarponés áfonya torta, tejszínes áfonyás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

585
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukor 1 ek
áfonya 25 dkg
cukor 3 ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 csomag