Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás tortácskák

Áfonyás tortácskák
Áfonyás tortácskák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom gyümölcsös desszert.

hozzávalók / 2 adag

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszeket finomra morzsoljuk, a vajjal elkeverjük. 2 desszertgyűrűt (8 cm átmérő) egy sima felületű lapra helyezzük, a kekszes alapot elosztjuk a gyűrűkben, enyhén lenyomkodjuk, és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A megmosott áfonyát a cukorral és a vízzel felfőzzük, kb. 3 percig főzzük, pürésítjük, és hagyjuk hűlni.
  3. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. Kb. 4 ek áfonyapürét félreteszünk, a maradékot a mascarponéval és a citromlével simára keverjük.
  5. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 3-4 ek áfonyás mascarponét hozzákeverünk, majd a maradék áfonyás mascarponéhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük.
  6. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet elosztjuk a kekszes alapon, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
  7. A tortácskákat egy éles, vékony kés segítségével a gyűrűkből kisegítjük, tányérra helyezzük, a maradék pürét elosztjuk a tortácskákon, és tálalunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 403
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini gyümölcstorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
keksz 40 g
vaj 20 g
áfonya 200 g
víz 2 ek
cukor 1.5 ek
lapzselatin 2 db
mascarpone 100 g
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 100 g
vaníliás cukor 1 ek