Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-túrós felfújttorta

Áfonyás-túrós felfújttorta
Áfonyás-túrós felfújttorta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed, légies túrótorta, az áfonya egyszerre fanyar és édeskés ízével. A gyümölcs gyönyörű kékes-lilás színét érdemes kihasználni. Díszítéshez használj friss szemeket, de a süteménybe és a habos krémhez mindenképpen fagyasztottat válassz, úgy sokkal mutatósabb lesz a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A tetejére

  • 40 g fagyasztott fekete áfonya
  • 200 ml laktózmentes habtejszín
  • 1 csomag habfixáló (a habfixálóban van némi cukor, úgyhogy azzal érdemes vigyázni, ha teljesen cukormentes édességet szeretnénk készíteni)

Díszítés gyanánt

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a banánt és a fagyasztott áfonyát kézi botmixerrel turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a folyékony édesítőt, a tojások sárgáját, a sütőport és a zablisztet. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, majd azt is adagoljuk hozzá a tésztához.
  2. Sütőpapírral kibélelt, kivajazott, kapcsos tortaformában süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, nehogy összeessen. 25 perc után takarjuk le a tetejét egy sütőpapírral, és süssük tovább még 25 percig. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, mint a piskótát: Hagyjuk bent a kikapcsolt sütőben, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. A torta mellé készítsük egy áfonyás tejszínes krémet. Ez színben és ízben is jól passzol hozzá. Verjük fel egy doboz habtejszínt (ha szükséges, édesítsük), valamint keverjünk hozzá egy habfixálót. Vegyünk ki két kanállal a felvert tejszínből, és adjuk hozzá a 40 gramm fagyasztott áfonyát. Kézi botmixerrel dolgozzuk össze, majd ha egynemű, a többi a habot is keverjük hozzá.
  4. Díszítsük az áfonyás habbal és a friss áfonyával a tortánkat. Ha még langyosan fogyasztjuk, ne tegyük rá az egész habot a tortára, inkább szeletenként adagoljuk mellé (mert a hőtől a tejszínhab túlságosan megfolyhat).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 402
össznézettség: 3 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 153
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szuflétorta, felfújttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
tehéntúró 500 g
folyékony édesítőszer 20 ml
banán 1 közepes db
zabpehelyliszt 50 g
fekete áfonya 200 g
tojás 2 db
sütőpor 1 ek
1 csipet
fekete áfonya 40 g
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
áfonya 125 g