Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás túrótorta Mely chef konyhájából

Áfonyás túrótorta Mely chef konyhájából
Áfonyás túrótorta Mely chef konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc túrótortám! Nem nagyon időigényes, az íze különleges. Ezt a könnyed joghurtos, túrókrémtől hihetetlenül frissítő desszertet garantálom, hogy mindenki imádni fogja.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük a szörpbe vagy áfonyás likőrbe mártott piskótákat.
  2. Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és 20 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.
  3. Összeforgatjuk a cukrot, túrót, gyümölcsös joghurtot.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk.
  5. Ha zselatint használunk (2 kk),  a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük.
  6. A krémet a piskótára simítjuk.
  7. Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel díszítjük, leöntjük 1 kk (színes) zselatinnal.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 002
elküldve: 10
receptkönyvben: 202
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mely chef

Mióta szakács: 2013.08.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Sió receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, túrókrémes torta sütés nélkül, túrótorta piskótatallér alappal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
piskótatallér 15 db
áfonya 70 dkg
sovány túró 600 g
gyümölcsjoghurt 250 ml
porcukor 5 ek
növényi tejszín 2.5 dl
zselatin 3 teáskanál
szörp 0.3 dl