Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint mindig, most is leírom, hogy használjunk jó minőségű bort (az alsó polcos koccintós nem jó) az étel elkészítéséhez, mert ízletesebb lesz tőle az étel kétszeresen is. Egyszer amikor a főzéshez használjuk, és egyszer amikor isszuk mellé.

hozzávalók / 4 adag

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Vajas galuska

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

  2. A hagymákat apróra vágjuk, a zsírban megfonnyasztjuk, ezután a tűzről levéve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk és tovább pörköljük.

  3. A hús levet fog engedni, de ha mégsem, akkor kevés vizet öntsünk alá, fűszerezzük őrölt köménnyel és időnként megkeverve fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy a hús ne főjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék. Ellenőrizzük sűrűn a levét, mert ha teljesen elfő, odaéghet.

  4. Ha a hús puhulni kezd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és az áfonyadzsemet, majd tovább főzzük.

  5. Amikor már teljesen omlós a hús, hozzáadjuk a felszeletelt vargánya gombát, adjuk hozzá az aszalt áfonyát, majd főzzük, amíg besűrűsödik a pörkölt leve.

  6. Végül a borral állítsuk be ízlés szerint a szaft sűrűségét. Forraljuk 1-2 percig.

  7. A galuskához lisztet szitálunk egy keverőtálba, a közepén mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, megsózzuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy fakanállal összedolgozva képlékeny (nem túl kemény, nem túl lágy) tésztát kapjunk.

  8. Galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal, esetleg késsel forró vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük.

  9. Tálaljuk.


  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 56 976
elküldve: 12
receptkönyvben: 137
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt vajas galuskával, vaddisznópörkölt galuskával, vörösboros vaddisznópörkölt galuskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 14:24

A férjem kedvence lett. Az ő ünnepein ezt kell készítenem.

kisvakond007
kisvakond007 Thu, 2014-12-11 13:25

Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem vacsorára, nagyon finom lett:-)

812
vaddisznóhús 60 dkg
mangalica zsír 4 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 10 g
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
áfonyadzsem 1 ek
vargánya gomba 5 dkg
vörösáfonya 6 dkg
száraz vörösbor 1 dl
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
vaj 10 dkg
1 kávéskanál