Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta

Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta
Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept lényege az áfonyaszósz, kukorica és szőlő összeérése, ami szirupos, erősen édes ételt eredményez. Főételnek vagy hús és tojás nélkül desszertnek is beválhat. Az ötletet egy amerikai ismerősömtől kaptam, aki Hálaadás körül minden húsételt áfonyaszósszal készít. Bármelyik évszakban elkészíthető, mivel a szőlő, kukorica és áfonyaszósz mirelitből/konzervből is hozzáadható: ilyenkor tovább kell sütni, és kicsit kevésbé aromás lesz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon édes étel, ezen a hús csak picit enyhít. Italként édes aromájú chai teát javaslok hozzá, cukor nélkül. Ha a kalóriák nem számítanak, akkor egy pohár édes sherry is finom vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénai tálban egyenletesre elkeverjük a kukoricát, áfonyaszószt és a szőlőszemeket. Hozzáadunk egy kanál zsírt és néhány babérlevelet.
  2. A tálat sütőbe tesszük 170 fokra, kb. 30 percre. 10 percenként megkavarjuk. A zsír, a szósz és néhány szőlőszem kifolyó leve miatt nem szokott leragadni semmi. Akkor készült el az étel, ha a szőlőszemek megroskadnak és a képen látható állagot érik el.
  3. Míg megy a sütő, egy fazék vízben 2 tojást keményre főzünk.
  4. Ugyancsak ekkor megsütünk egy serpenyőben egy szelet tarját, vagy előveszünk némi maradék hideg sültet.
  5. Tálaláshoz a fő fogás mellé a tojásokat karikázunk, a húst apró darabokra vágjuk. A szőlőt és a tojásokat fahéjjal hintjük be. Az itt megadott hozzávalókból két főre fél főétel, vagy egy főre egy nagy főétel jön ki.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sorsburgonya

Mióta szakács: 2015.11.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sült szőlő, hálaadási áfonyaszósz, tarjás gyümölcsös saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

641
csemegekukorica 15 dkg
áfonyadzsem 15 dkg
szőlő 20 dkg
sertészsír 1 ek
babérlevél 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db
sertéstarja 15 dkg
fahéj 1 kávéskanál