Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

After Eight linzer

After Eight linzer
After Eight linzer
22 perc / előkészület: 15 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám névnapjára találtam ki ezt a süteményt, mert nagyon szereti az After Eight csokit. Most nem akartam csokit venni, sokkal inkább valami saját készítésű édességgel akarom meglepni. Remélem, tetszeni fog neki... :)

Szóval: Tádámmmm! Boldog névnapot, Apu!

Én friss borsmentalevelet használtam, gondolom szárított is jó, de abból több kellhet.

A mentolos cukorkáról annyit, hogy ezt mindenki ízlés szerint adagolja, mert amit én használtam, elég erős. :) Ezek kb. akkorák, mint egy édesítőpötty, és kis fémdobozban kaptuk őket ajándékba, szóval nem tudom a márkáját. Talán állagra és ízre a Fisherman's friend cukorka állhat hozzá a legközelebb. Ebből is van több féle, mindenki kiválaszthatja melyiket szereti, vagy bírja. :)

Nekem ebből a mennyiségből kb. 140 db szimpla linzer lett.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Akik szeretik a mentás-csokis dolgokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mentaleveleket alaposan megmossuk. Azt a mennyiséget, ami a tésztához kell, nagyon finomra aprítjuk; a többit félretesszük.
  2. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét; kézmelegre hűtjük.
  3. A lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a diót, az aprított mentát, a tojássárgáját, végül az olvasztott csokoládét és a kakaóport, majd alaposan kidolgozzuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
  6. A krémhez a lekvárt és a mentaleveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd a kapott masszát egy kis lábasban összeforraljuk. Kihűtjük.
  7. Egy mozsárban porrá törjük a mentolos cukorkákat és a kihűlt krémhez keverjük.
  8. A linzereket összeragasztjuk a krémmel, és pihentetjük pár órát.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás-csokis linzer, csokis linzer mentás krémmel, mentás-csokis keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
graham-liszt 42 dkg
margarin 25 dkg
dió 6 dkg
porcukor 14 dkg
tojássárgája 2 db
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
menta 20 db
sárgabarackdzsem 3 ek
menta 40 db
cukor 5 dkg