Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ágica szelet

Ágica szelet
Ágica szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem igazán emlékszem, hogy honnan származik a recept, jó pár éve birtokomban van. Nem sokszor sütöttem meg, de isteni finom. :) Igazi ünnepi sütmény, remélem sikerült időben megosztanom veletek, hogy karácsonyra elkészíthessétek! :) Nem fogjátok megbánni :))

hozzávalók / 4 adag

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első számú tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A lehűtött tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és megsütjük, félretesszük, a másikat kinyújtjuk és ugyanabba a tepsibe tesszük.
  3. A második tésztát elkészítjük: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit, sütőport. A tojásfehérjéből habot készítünk, és a diós masszához adjuk.
  4. A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra, és megsütjük.
  5. A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot, és hűtőbe rakjuk.
  7. A lehűlt sütit szeleteljük, porcukorral meghintjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x32 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 154 971
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 328
elkészítve: 35/45
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-csokis-pudingos szelet, csokis-diós süti pudingkrémmel

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi3018
agi3018 Tue, 2016-01-19 21:26

Beállok én is a sorba hogy dicsérjem ezt a süteményt! Nagyon finom, először bajosnak tűnt az elkészítése de gyorsan megvan. Nekem sajnos a felső lap darabokra tört, legközelebb zsírpapírt teszek alá vagy a tepsi hátulján sütöm. A tiéd hogy maradt egyben? Üdv: Ági

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2016-01-19 22:29

Örülök, hogy nálatok is sikere van! :) Ráteszel egy rácsot vagy tálcát a tepsire és megfordítod. Ha kihűlt a tészta akkor pedig átfordítod a süti tetejére :D

kellekes
kellekes Sun, 2014-05-25 21:01

Azt szeretném kérdezni, hogy nem sok az 1 egész csomag sütőpor??
Nem érzik ki rajta?,

jerika69
jerika69 Fri, 2013-08-30 13:55

Elkészítettem Isteni finom ,azt hiszem ez lesz a Nagy kedvencünk ! Én csoki mázat tettem rá ha lehet mondani így még finomabb lett ! Köszönöm a receptet !!!!
Erika

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-08-30 17:04

Erika!
Örülök, hogy ízlett a süti! Nagyon finom, nálunk is a kedvencek listáján szerepel :)
Üdv.. Rita

ladyeva
ladyeva Thu, 2012-06-14 12:26

Kedves Rita !

Most akadtam a válaszodra.
Azért abban vitatkoznék veled, hogy zselatint a krém "lágyítására" használnánk.
Éppen azért teszünk bármibe (kocsonya, tejszín stb) zselatint, hogy azt "állóvá" tegye semmiképpen nem lágyabbá.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2012-02-13 22:24

A krémeket felvert tejszínhabbal v akár Hulalával is lazábbá lehet tenni, érdemes kipróbálni. :))

RBea
Bea- / RBea Mon, 2012-01-30 17:41

Kedves Rita!

Ez a süti volt az első, amit az oldalról megsütöttem kezdő, mondhatni hobby szakácsként.
Nagyon finom lett! A családnak is elnyerte a tetszését! Mindenkinek csak ajánlom!
Köszönöm a receptet! :)

Üdv: Bea

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-01-30 19:39

Szia Bea!

Örülök a sikerednek!
Bátran süss, én is azt teszem :D
Minden jót!
Üdv: Rita

ginipepe
ginipepe Sat, 2012-01-21 17:01

Szia! Kérdezném, hogy a csokis diós tészta egyedül is megáll, vagy feltétlen szükséges hozzá a fehér is hogy megtartsa? Csak mert gluténmentesen szeretném sütni, és ha megáll egyedül, akkor ez egy újabb versenyző lehetne az igazán klassz sütijeink között, mert valahogy a gluténmentes liszttel készített sütik nem annyira finik, és inkább olyanokat próbálok vadászni, amibe egyáltalán nem kell lisztet tenni.:)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-01-21 18:08

Szia!
Sajna nem tudom :( De próbáld ki, szerintem nem lenne úgy se rossz. De akkor a tetejére sem lesz tészta. Csak a diós tészta és a krém, az is fini :) Ha elkészítetted írd meg légyszi milyen lett :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-01-06 10:41

Kedves Rita!

Most jutok ide, hogy megköszönjem Neked a csodás sütit, finom lett, de nem ennyire szép, mint a Tiéd, nem baj, gyakorlat segít: anyum névnapjára a hó végén elkészítem, akkor már remélem, hogy finom és ilyen szép is lesz:-))
Nagyon szépen köszönöm:-))
Neked is kívánok nagyon jó évkezdést!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-01-06 18:17

Szia Éva-Anyóca!
Nagyon örülök, hogy sikeresen elkészítetted a sütit és ízlik :)
Neked is minden jót!
Üdvözlettel: Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-12-14 22:51

Kedves Rita!

Tudod mit?
Veszek zselatint, miért is ne,- de most már kipróbálom így is , meg úgy is:-))))
És majd beszámolok, milyen lett:-))
Köszönöm a válaszodat:-))

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-12-14 10:52

Kedves Rita!

Okosat fogok kérdezni: lapzselatinom van itthon, az is jó?, mert ha nem, pénteken még megyek Tescozni, és egyebek, úgyhogy veszek.
Köszi a válaszodat, és szép napot!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-12-14 20:29

Helló Éva - Anyóca! :))
A lapzselatin is jó megoldás, csak igazából nem tudom, hogy abból mennyi helyettesítheti a receptben leírt mennyiséget. Gondolom 1 lap elég belőle.
Hát segítettem-e?? Nem vagyok benne biztos :D:D
Üdvözöllek: Rita

Agi-ca
Agi-ca Wed, 2011-12-14 08:55

Nagyon guszta! Koszi, hogy megosztottad velunk ezt a kulonlegesseget!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-13 13:28

Kedves Rita!

Végre egy új finom csoda! :-))
Igen, karácsonyra is elkészítem,cseréltem , ahogy megláttam!!! :-))) ,- sőt, anyumnak is elkészítem januárban, a névnapjára:-)))
Elmentve, köszönöm, és Neked is jó készülődést kívánok az Ünnepekre:-))

Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 15:59

Szia Éva-Anyóca!

Tényleg egy finom csoda! :) Lehet, hogy elsőre macerásnak tűnik, de megéri! Kíváncsian várom a véleményed ha elkészítetted!
Üdv: Rita

ladyeva
ladyeva Tue, 2011-12-13 13:17

A süti nagyon izgalmasnak tűnik, le is mentettem.
A krémbe teljesen feleslegesnek tartom a zselatint, hiszen 2 csom puding 6 dl tejben elég sűrű, hogy ne kelljen zselatint is használni.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 15:59

Nem a sűrűsége miatt kell a zselatin, hanem azért, mert lágyabbá teszi a krémet. De ahogy gondolod! :)

2392
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
víz 5 ek
tojás 6 db
cukor 25 dkg
dió 20 dkg
csokoládé 7 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
zselatin 2 ek
víz 1 dl
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg