Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aglio olio e peperoncino

Aglio olio e peperoncino
Aglio olio e peperoncino
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvelői vagyunk az olasz konyhának, így sokszor kerül az asztalra valamilyen tészta étel, egyik nagy kedvencünk ez az egyszerű, de nagyszerű fokhagymás tészta :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagetti tésztát al dente (fog kemény) állagúra főzzük (ez Barilla tészták esetében a dobozon jelzett időnek megfelel).
  2. Míg a tésztánk fő, apróra vágjuk a fokhagymákat, majd a felforrósított olívaolajba tesszük, ízlés szerint 1-2 kávéskanál tört chili paprikát szórunk a fokhagymás olajra, és addig pirítjuk, amíg a hagyma épp csak elkezd barnulni. Vigyázzunk, nehogy odakapjon, mert keserű lesz!
  3. Ezután a megfőtt tésztánkra öntjük a fokhagymás olajat, és jól összeforgatjuk! Parmezán forgáccsal tálaljuk!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Martina

Mióta szakács: 2014.12.07.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás tészta, fokhagymás tészta parmezánnal, fokhagymás chilis tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
spagetti tészta 250 g
fokhagyma 8 gerezd
chilipehely 1 kávéskanál
olívaolaj 1.5 dl
parmezán sajt 20 g