Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ágyas pálinkás-meggyes szív

Ágyas pálinkás-meggyes szív
Ágyas pálinkás-meggyes szív
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis időre azt képzeltem, a Csokoládé c. filmbe csöppentem Johnny Depp-hez.:-D

Neeeem.:-) Az igazság az csupán, hogy próbálom kitalálni, milyen édességeket készítsek karácsonyra, és kísérletezgettem. Ezenkívül csokifüggő vagyok.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is.
  2. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos).
  3. Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer.
  4. Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig.
  5. Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket.
  6. Hideg spájzban a legjobb tárolni. 
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 173
elküldve: 9
receptkönyvben: 387
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Ágyaspálinkás-meggyes szívküldi, meggyes bonbon, bonbon szívecske pálinkás aszalt meggyel töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki44
Niki44 / Niki44 Sat, 2013-11-30 22:47

Szia!
Ez szuper ötlet, de érdekelne, hogy milyen más kombinációt lehetne még használni szerinted?? :))

Timcsók
Timcsó / Timcsók Tue, 2013-12-03 07:35

Szia Niki...huh a variáció végtelenek...nálunk alkoholos ez az egy volt. De készítettem még csokisat, kókuszosat, mákosat...
Receptet nem tudok írni, mert nem írtam le a mennyiséget, de többnyire úgy készültek, hogy a hozzávalókat pici csokival és tejszínnel, cukorral összemelegítettem.
Kísérletezz, próbálgasd!
Üdvözlettel: Timi

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-11-15 13:21

Köszi Judu67! Majd írd meg milyen lett ha elkészíted! De vigyázz, mert a bon-bon gyártás fertőz:-D mióta kipróbáltam azóta csak azon jár az eszem milyet készítsek? :-)
Üdv. : Timi

Judu67
Bíró Judit / Judu67 Thu, 2012-11-15 13:24

Megírom majd :)
Azon jár az eszem, hogy milyen formát használjak. Ha jól emlékszem, akkor 3 db szív alakú szilikon forma van otthon, de az kevés. Milyen jégkockatartót használtál először?
További szép napot: Judu

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-11-15 14:00

Ikeásat. 12 db szív van rajta. De tegnap megjöttek a szilikon formáim :-))) és ég és föld a különbség! Rögtön ki is próbáltam őket és nem bánom, hogy beruháztam! Kicsi, formás bon-bonok lettek és gyönyörű fényesek, könnyű használni.
Timi

audreyn
audreyn Thu, 2012-11-15 02:31

Nagyon jól néznek ki és tuti nagyon finomak is. Ügyi vagy!

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-11-14 00:53

GRATULA Timcso! Nagyon kis csinosak a szivecskek! Jo az összeállítás, nagyon szeretem a meggyet.
Erre most kell szavaznom, üdv, Torma :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Mon, 2012-11-12 16:09

Szia!
Bevallom töredelmesen ez egy régi ( Ikea-s) jégkockatartó. De már úton vannak a szilikon formáim amiben szép fényesek lesznek a bon-bonok. Az igazi profik polikarbonát formát használnak, de mivel én csak egy "mezei" háziasszony vagyok gondoltam kezdésnek megpróbálom a jégkocka tartóban, aztán múlt héten rendeltem szilikon formákat.
Renget fajta szilikonforma és még ami kell a szép csomagoláshoz:
http://gasztroshop.hu/index.php?categoryID=149
Jó bon-bon készítést!

vyktorya
vyktorya Mon, 2012-11-12 13:44

Szia! Érdekelne, hogy milyen szívecske formát használtál és hol lehet ilyet kapni? Köszi, azt hiszem ki fogom próbálni ezt a receptet!!! :)

86
étcsokoládé 15 dkg
meggy 5 dkg
pálinka 0.5 dl
cukor 2 ek