Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agytorta Halloweenra

Agytorta Halloweenra
Agytorta Halloweenra
240 perc / előkészület: 150 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk, itt Győrben a mindenszentek idején, hagyománnyá vált, hogy összegyűlnek a barátok és gyermekeink, majd egy közös ebéd után kilátogatunk az esti Halloween programokra az állatkertbe. Idén mindannyian vámpírnak öltöztünk, és úgy gondoltam, ez egy "megfelelő" desszert lesz. A két kislányommal csináltuk a tekervényezést, ami sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Nagyon élvezték.
A vendégek teljesen odavoltak, ugyanis a torta nagyon élethű lett. Az íze és az állaga leginkább a kókuszgolyóra emlékeztet. FINCSI.

hozzávalók / 12 adag

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

ajánlat

Csak lökötteknek!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Vörös bársony tortához

  1. A vajat, az olajat, a tojást és a joghurtot egy tálban alaposan összekeverjük, majd a vörös ételfestéket is elkeverjük benne. Mindent bele csak egyszerűen!
  2. A lisztet és a kakaóport a sóval összeszitáljuk.
  3. A száraz és a nedves részeket 3-4 adagban összekeverjük és legalább 3-4 percig elektromos keverővel keverjük, hogy minden klassz homogén legyen.
  4. A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük. (Habzani fog.) Majd a masszához adjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Egy kerek fém formát pl. a konyhai mérleg üstjét, vagy egy réz üstöt kibéleljük sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Kb. 1 óra és 20 perc kell neki. Hurkapálcikával ellenőrizzük.
  6. Miután teljesen kihűlt, agy formájúra alakítjuk. Magunk elé fektetjük egy deszkára. 1. A két oldalánál levágjuk a széleket. 2. A középen a szemközti "homlok résztől a hátuljáig egy kb. 1 cm széles fél cm mély, árkot húzunk. (Kialakítjuk a két féltekét.) 3. A fejbúbtól egy kissé lekerekítjük, lejtőssé tesszük a formát. 4. A halánték résztől is kissé lekerekítünk. NAGYON KÖNNYEN FARAGHATÓ, EGYSZERŰ DOLOG.

Cukorszirup

  1. Ugyanakkora mennyiségű vizet és cukrot felforralunk, addig, amíg a cukor feloldódik. Teljesen kihűtjük.
  2. A kifaragott tortát a cukorsziruppal alul-felül meglocsoljuk.

Vajkrém

  1. Szobahőmérsékletű vajat a tenyerünk és ujjaink segítségével a torta egész felületén eloszlatunk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt a fondant-hurkákat elkezdenénk "felvinni", ismét bekenjük a felületet, de már nem kell hűtőbe tenni. Ha véletlenül van egy kis mascarpone sajtkrém, vajkrém helyett az is tökéletesen megfelel.

Cukorfondant

  1. A fehér cukorfondant-t átgyúrjuk, és kis kb. 10 cm hosszú hurkákat hengergetünk belőle. Kialakítjuk a tekervényeket, követve az "agy" formáját. Ha a fondant kiszárad, vizezzük kissé, akkor jobban tapad. Alapvetően jól tapad, és nem kell túl tökéletesre csinálni. Az eredmény tuti lesz.
  2. 2 tojás nagyságú gömbből kialakítjuk a "kisagyat" és haránt kis árkokat húzunk bele. A kész kompozíciót a két kisagyra helyezzük, úgy, hogy a hátsó rész alól csak kissé lógjon ki a kisagy két kis tojása, melynek belső oldalát kissé belapítjuk, hogy az "agy ráfeküdjön.

Eperdzsem kence

  1. Eperdzsemet egy kis vízzel felhígítunk és egy ecset segítségével felvisszük a felületre. PONT OLYAN LESZ, MINT EGY IGAZI, VÉRES AGY.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 793
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

véres agytorta, agytorta, különleges torta, eperdzsemes-fondant-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexie
Kexie / Kexie Mon, 2015-11-09 20:32

Óriási! Nagyon ügyes vagy! Jó eséllyel megcsinálom az agykutató csoportunknak, azt hiszem értékelni fogják :)

1001
finomliszt 3 bögre
cukor 2.5 bögre
vaj 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
ecet 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
ételfesték 5 kávéskanál
1 kávéskanál
cukor 1 bögre
víz 2 dl
rum 1 ek
vaj 200 g
cukorfondant 90 dkg
eperdzsem 6 ek